Tento rok budem sadiť mnohé z tých, ktoré sa mi osvedčlili vlani, neosvedčené vynechávam(Blondkopfchen, Viloet Jasper, Scabitha,Red Star, Salisaw cafe, Torbay F1,Golden Konigin, Green Zebra, Japonskyj Trjufelj Rozovyj),nie všetky boli zlé, len snáď menej úrodné, musia ustúpiť osvedčeným, tiež sľubným novinkám..
Takže, pre sezónu 2013 mám v pláne:
Purple Cherry, Snow White Cherry, Rose Quartz Multiflora, Isis Candy, Pink Ice, Green Doctors (plus GD Frosted),Indigo Rose, Sungold F1,Ildi, BiColor Cherry, Suncherry,Tomatoberry Garden F1,Green Grape, Čornyj Mavr, Sweet Million, Solnyško;-toto sú všetko osvedčené zvlani, všetko (asi okrem 3 -4) cherry typy, no a nové plánujem: Jaune Flammée, Emerald Green Cherry, Gardeners Delight, Sungella,Green Envy, Ceylon,Red Lighting Hybrid, Sweet Gold, Sweet Baby;toto sú všetko cherry typy-okrem nich aj tieto klasicky veľké, prípadne veľkoplodé.Ferline F1,Rutgers (FM),Cherokee Purple, Cherokee Green, Brandywine,German Giant.
Podotýkam, že pred nákupom veľmi dôkladne skúmam ponuku na internete, porovnávam nielen popisky semenárskych firiem, ale aj vyjadrenia pestovateľov na fórach..odporúčam teda "odhodlaným záujemcom" o fakt qalitné rajčiny si vygoogliť tieto sorty, prípadne objednať..Ja si ich nechávam posielať do UK, nie všetky firmy zasielajú aj k nám..
Prajem veľa úspechov a radosti nielen v pestovaní rajčín :)