Pěstování rajčat 2013

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?)
6.1.2013 9:25

Není problém s pěstováním v květináči, problém je jen to, že když pěstitel vidí tu bohatou násadu plodů, tak je mu líto vyštipovat, že pane Zdenci. laugh

Keříčkový raný Caspar F1 v kýblu.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 6.1.2013 9:25

Není problém s pěstováním v květináči, problém je jen to, že když pěstitel vidí tu bohatou násadu plodů, tak je mu líto vyštipovat, že pane Zdenci. laugh

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 6.1.2013 9:29

Tak tak wink sice jsem zastáncem spíš tyčkových odrůd, ale keříčkové také pěstuji třeba na Zolotaju Andromedu a Děvočku nedám dopustit.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 9:30

Mirku, Zdenci, ostatní..nemáte nějakou odzkousenou sortu klasickeho tyckoveho cerveneho rajcete, ranou? Torino je super, ale rád bych vetsi rajcata, ne beefsteaková..neco jako odruda Petula RZ

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 6.1.2013 9:41

V tomto případě Vám moc neporadím, zaměřuji se většinou na drobnoplodé a cherry odrůdy. Z červených co mají větší plody mám pouze Start F1

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 6.1.2013 9:53

Zrovna jsem chtěl Start F1 (ranná odrůda) doporučit. Je to má nejoblíbenější odrůda, má sice také své vady (možnost praskání, nestejnoměrné dozrávání rajčat vlivem silného slunečního záření), ale je jistě ranější než jako velmi raná uváděné Pollicino a Bejbino. Některé roky mně dozrávají cca deset dnů po Stupickém polním raném a to je klasa pokud se jedná o rannost. Pokud jde o chuť tak ji řada zahrádkářů včetně mne řadí někam na top.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 9:57

myslim, ze plody odrud Start, Tornado, Toro apod maji stejne velke plody ne? Myslel jsem kolem 130g

host - 3.83 (?), 6.1.2013 14:01

Tento rok budem sadiť mnohé z tých, ktoré sa mi osvedčlili vlani, neosvedčené vynechávam(Blondkopfchen, Viloet Jasper, Scabitha,Red Star, Salisaw cafe, Torbay F1,Golden Konigin, Green Zebra, Japonskyj Trjufelj Rozovyj),nie všetky boli zlé, len snáď menej úrodné, musia ustúpiť osvedčeným, tiež sľubným novinkám..

Takže, pre sezónu 2013 mám v pláne:

Purple Cherry, Snow White Cherry, Rose Quartz Multiflora, Isis Candy, Pink Ice, Green Doctors (plus GD Frosted),Indigo Rose, Sungold F1,Ildi, BiColor Cherry, Suncherry,Tomatoberry Garden F1,Green Grape, Čornyj Mavr, Sweet Million, Solnyško;-toto sú všetko osvedčené zvlani, všetko (asi okrem 3 -4)  cherry typy, no a nové plánujem: Jaune Flammée, Emerald Green Cherry, Gardeners Delight, Sungella,Green Envy, Ceylon,Red Lighting Hybrid, Sweet Gold, Sweet Baby;toto sú všetko cherry typy-okrem nich aj tieto klasicky veľké, prípadne veľkoplodé.Ferline F1,Rutgers (FM),Cherokee Purple, Cherokee Green, Brandywine,German Giant.

Podotýkam, že pred nákupom veľmi dôkladne skúmam ponuku na internete, porovnávam nielen popisky semenárskych firiem, ale aj vyjadrenia pestovateľov na fórach..odporúčam teda "odhodlaným záujemcom" o fakt qalitné rajčiny si vygoogliť tieto sorty, prípadne objednať..Ja si ich nechávam posielať do UK, nie všetky firmy zasielajú aj k nám..

Prajem veľa úspechov a radosti nielen v pestovaní rajčín :)

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 14:07

no ze soupisu, ktery chcete letos pestovat se zminim o dvou. Černyj maur - krásné plody, urodna, chut je ale moucna a neoslovila me, ke konci sezony praskala horni cast plodu

Green Grape - mam ji jen kvuli jeji barve, rostlina neni moc vzrustna, z tyckovych rozhodne nizsi, chut je velmi vodová a neni nic moc, jen ona barva je nejvetsi vyhodou, zelenych cherry moc není...

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 13.1.2013 22:18

Nemuzu si pomoct, ale Start snad mi rodice i tchyne s tchanem uz pestuji co tato odruda snad vznikla... Ja se zacal rajcaty zabyvat loni a to pestovanim v pytlich.Na zkousku jsem mnel Tornado, Start,Tygresse a nejake cherry... Start mnel strasne silnou slupku a chut byla celkem nevyrovnana.Tornado o nejakych 10 dni za Startem, slupka jemna a chut skvela, takova ta spravna rajcatova.Takze u Tornad zustanu i pro tento rok.Tygresse zajimava odruda, sladka,ale celkem nevhodne reagovala na zmenu pocasi.Pri delsim zhorseni pocasi zacaly plody praskat a chut byla takova... no proste nic moc.No a co se tyce nejakeho toho cherry rajcatka, tak ze cacatku plody pomalu velke jak u Startu a az pri vysce rostliny dvou a pul metru se plody zacaly chovat jako cherry...

Pro tento rok vyzkousim 15 odrud masitych, steykovych odrud a 15 nejakych zase novych... Tornado si ponecham.

Pestovani v pytlich se mi osvedcilo, tak u neho taky zustanu.

host - 176.163 (?), 23.1.2013 18:10

nechci zakládat novou diskuzi, ale nemá někdo zkušenost se zásilkovou službou AEV-VS mají velkou nabídku odrůd rajčat a chtěla bych zkusit něco nového ale nikdy jsem tam nic neobjednávala.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz