Díky za informaci. Díval jsem se totiž včera večer na Vaše fotky na vláknu "Nejchutnější rajčata" z roku 2010 a 2011 a nebylo mně jasné jak vlastně růst SD vypadá- nepoznal jsem co je list, co je zálistek a co patří ještě k vijanu květů. Pokud je to tak jak je patrné z Vašich (a pana Zdenci) popisů a obrázků, tak by mne zajímalo, proč je u této odrůdy přívlastek "determinantní". Jinak chci jít ve stopách paní Jiřiny a tento týden bych chtěl také vyset semena všech F1 hybridů k použití na klonování. Z těch co mě opravdu zajímají pro další množení mám jen Datterino, Finik Oranževyj a Sladkaja děvočka. Mám pak pár hybridů české provenience z nichž mě pro budoucnost zajímají jen dva (Start-zatím mé nejoblíbenější rajče a Beefmaster VFN). Bejbino a Pollicino také zkusím, ale nevím jestli je budu i nadále pěstovat. Jinak bych chtěl říct, že na rozdíl od paní Jiřiny neznám nikoho, kdo by měl zájem o nějaké nové odrůdy rajčat, ale mne zajímá ta možnost, pěstovat a klonovat rajčata v průběhu zimy, což se snažím letos dělat s odrůdou Philova.
Mr Big