Pěstování rajčat 2013

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?) 
23.1.2013 18:50

Velmi zajímavý sortiment. Pokud bych neměl již nakoupená semena, jistě bych do toho šel. Možná se začíná blýskat na lepší časy a seženeme i semena cizích semenářských firem (Bejo Zaden, atd.). Kupovat na internetu má vždy svá úskalí, ale toto vypadá docela věrohodně. Prostě někdo musí začít, možná už někdo začal a podá informace.

Mr Big

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Melisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (300) - 176.1 (?), 23.1.2013 19:04

To je opravdu obrovský výběr. Taky trošku lituju, že už mám nakoupeno přes osiva-semena, asi bych teď volila trošku jinak, ale není všem úrodám konec...  :-)

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 23.1.2013 19:10

bejo a enza zaden samozrejme prodavaji, ale jsou to vetsi sacky

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 2.4.2013 12:49

mám s nimi dobré zkušenosti a nabídka bohatá

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 6.1.2013 9:55

Jako klasickou tyčkovou odrůdu pěstuji již hodně dlouho jen a jen Bejbino, má sice trochu menší plody ale nedám na něj dopustit.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 9:58

tak to u mě má plody na cherry az prilis velke a tak jsem se teto odrudy vzdal

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 2.4.2013 18:53

no zrovna Bejbíno jsem vyřadil kvůli jeho velkým plodům..na to, že je to koktejlové cherry tak plody jsou docela velké, takže místo něj mám jiné lepší sorty

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 46.152 (?), 7.4.2013 7:38

Bejbino není koktejlové cherry (tento pojem je nesmyslný - buď cherry, tj třešňové nebo koktejlové), nýbrž vždy je a bylo prezentováno jako koktejlové rajče. Je to kříženec mezi cherry otcem a matkou s plody normální velikosti. Svého času patřilo k nejchutnějším odrůdám rajčat, jaké šly u nás koupit. Samozřejmě některé zahraniční zejména cherry odrůdy mají ještě lepší chuť.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 6.1.2013 9:30

Díky za informaci. Díval jsem se totiž včera večer na Vaše fotky na vláknu "Nejchutnější rajčata" z roku 2010 a 2011 a nebylo mně jasné jak vlastně růst SD vypadá- nepoznal jsem co je list, co je zálistek a co patří ještě k vijanu květů. Pokud je to tak jak je patrné z Vašich (a pana Zdenci) popisů a obrázků, tak by mne zajímalo, proč je u této odrůdy přívlastek "determinantní". Jinak chci jít ve stopách paní Jiřiny a tento týden bych chtěl také vyset semena všech F1 hybridů k použití na klonování. Z těch co mě opravdu zajímají pro další množení mám jen Datterino, Finik Oranževyj a Sladkaja děvočka. Mám pak pár hybridů české provenience z nichž mě pro budoucnost zajímají jen dva (Start-zatím mé nejoblíbenější rajče a Beefmaster VFN). Bejbino a Pollicino také zkusím, ale nevím jestli je budu i nadále pěstovat. Jinak bych chtěl říct, že na rozdíl od paní Jiřiny neznám nikoho, kdo by měl zájem o nějaké nové odrůdy rajčat, ale mne zajímá ta možnost, pěstovat a klonovat rajčata v průběhu zimy, což se snažím letos dělat s odrůdou Philova.

Mr Big

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.1.2013 9:34

mrknul jsem na tu Vasi sortu Philova-mela moc peknou urodu, i kdyz mnohe cherry odrudy byly take obsypane a az zac.zari po prvnim vetsim desti napr.Cherrola zacala praskat jak diva, jak je na tom tato?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz