Papriky - klíčivost semen
|
|
 |
 |
volf.l - (33) - 123.215 (?) 19.2.2013 11:58
Já jsem dal klíčit kozí rohy z loňska přibližná 80% úspěšnost po 5 dnech, amyku stejná úspěšnost i výsev, dále jsem vysel meiku a ta ještě nevylezla ještě ani jedna, ještě počkám přeci jenom 5 dní na naklíčení paprik je málo. Mám je na radiátoru v substrátu přikryté sklíčkem. Takže si myslím že schopnost a doba klíčení je dána i odrůdou paptrik.
Včera mi přišla sladká děvoška a ještě dvě odrudy rajčat z estonska tak budu asi zítra vysévat.
Lukáš
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 131.175 (?), 13.2.2013 20:29
U mě letos zakoupené Kirke F od Libera z 6ks vypustily klíček 4ks do 3 dnů a 2 ks asi po týdnu, asi to opravdu míchají. Jinak zde tolik doporučovaná Vlasta ze Seva Seed po týdnu ani jedno semínko, tak jsem zvědavý. Bez problémů klíčí prošlý Pálivec, PCR, AMY a další. Klíčím v přikryté misce na navlhčeném ubrousku při teplotě kolem 25 stupňů v panelákové koupelně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Schrajerka - (26) - 50.13 (?), 19.2.2013 9:10
Tak to já letos jsem uplně nespokojena.. Koupila jsem si sedm odrud paprik od firmy sevaseed a ještě od sema F1.. Už je to týden a stále nic.. Už jsem z toho na nervy... Jsou u topení v igelitovém sáčku a každý den rosím.. stále nic...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
volf.l - (33) - 123.215 (?), 19.2.2013 11:58
Já jsem dal klíčit kozí rohy z loňska přibližná 80% úspěšnost po 5 dnech, amyku stejná úspěšnost i výsev, dále jsem vysel meiku a ta ještě nevylezla ještě ani jedna, ještě počkám přeci jenom 5 dní na naklíčení paprik je málo. Mám je na radiátoru v substrátu přikryté sklíčkem. Takže si myslím že schopnost a doba klíčení je dána i odrůdou paptrik.
Včera mi přišla sladká děvoška a ještě dvě odrudy rajčat z estonska tak budu asi zítra vysévat.
Lukáš
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
volf.l - (33) - 123.215 (?), 19.2.2013 12:10
S vytaženýma rostlinama problém nemám, mám pěstební skříň tak by se mi mohlo podařit předpěstovat silnou nevytaženou sadbu, kapacita skříně cca 150 ks rostlin :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 88.211 (?), 28.2.2013 17:26
Dobrý den, pokud si kdokoli z Vás ztěžuje na klíčivost semen Libera, budu Vás muset upozornit, že přesný postup vysevání má firma napsaný na svých webových stránkách. Vysevají zásadně do hrubého agroperlitu!!! Pěstuji od nich papriky 15 let a podle jejich návodu mi vždy vyklíčily a nádhérně plodily.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |