Okurky ve skleníku
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.24 (?) 20.8.2010 22:59
Přikládám letošní zkušenosti s pěstováním roubovaných hadovek ve skleníku. Letos jsem zasadila dvě roubované rostliny. Počáteční vývoj byl pomalejší než loni, několik prvních týdnů jsme měli okurky na pořadník, většina plodů zasychala, nevyvíjela se. V červenci po zlepšení počasí začly růst jako o závod, trochu jsem zaspala s prořezáváním /vyštipováním/, dnes mám z okurkové stěny dzungli. Po celou dobu jsem ničím nestříkala, hnojila jen zpočátku a to přírodními hnojivy, celková sklizeń je výborná stejně jako loni, každý týden sklízím bedýnku okurek a v týdnu ještě průběžně dle potřeby v kuchyni další. Na listech je již přítomna plíseń, přesto si myslím, že do října budou plodit. J.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kudrlinka - (18) - 73.252 (?), 18.6.2010 22:55
Děkuji za odkaz, podle popisu je to asi doopravdy ta klopuška, i když jsem tam žádnou nenašla... hned zítra ji jdu postříkat. Z vašich zkušenosti - je nutné postřik opakovat nebo stačí jednou. Děkuji I.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.125 (?), 13.7.2010 7:34
Dobrý den, máme stejný problém s roubovanými okurkami...
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 14.7.2010 17:21
Nedávno jsem vyhodil z foliovníku okurku která bujně rostla, kvetla a měla velkou násadu malých plodů (do 2 cm). Rostlině se dařilo ale plody dále nerostly. Nasadil jsem další roubovance a vypadá to že je to ta stejná odrůda "okurka setá salátová - pro pole LINDA F1 MIX" (měl jsem v roubování asi guláš, a byl v domění že je to skleníková MARTA). Zase roste a nasazuje na plody ale ty jsou stále stejné. Je možné že by okurka, která je určena pro pole, v prostředí foliáku neplodila? Další roubovance mám venku na zahradě a tam se zdá že plody rostou. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 14.7.2010 21:38
Díky Vám za odpověď, to bude asi ten problém a zkušenost do budoucna. Jelikož mám foliák první rok, nevěděl jsem zda se v něm bude hadovkám dařit a tak jsem v neznalosti narouboval i tuto odrůdu (pro sichr). Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 97.74 (?), 15.7.2010 15:12
Dobrý den, jsem začátečník a proto Vás prosím o radu.
Mám ve skleníku nakládačky neroubované, udělaly první plody u země a ty dorostly.Další na rostlině ve výšce do půl metru zasychají už ve velikosti asi třech centimetrů.Plody výše jsou zatím zelené a není na nich ještě vidět jestli se budou zvětšovat nebo zaschnou.Skleník je dobře větraný (i přes noc) a je i každodenně dobře zalévaný.Žádná jiná choroba se neprojevila (podle informací z různých stránek internetu).
Děkuji za odpověď.Richard.
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.24 (?), 20.8.2010 22:59
Přikládám letošní zkušenosti s pěstováním roubovaných hadovek ve skleníku. Letos jsem zasadila dvě roubované rostliny. Počáteční vývoj byl pomalejší než loni, několik prvních týdnů jsme měli okurky na pořadník, většina plodů zasychala, nevyvíjela se. V červenci po zlepšení počasí začly růst jako o závod, trochu jsem zaspala s prořezáváním /vyštipováním/, dnes mám z okurkové stěny dzungli. Po celou dobu jsem ničím nestříkala, hnojila jen zpočátku a to přírodními hnojivy, celková sklizeń je výborná stejně jako loni, každý týden sklízím bedýnku okurek a v týdnu ještě průběžně dle potřeby v kuchyni další. Na listech je již přítomna plíseń, přesto si myslím, že do října budou plodit. J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|