m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 191.158 (?) 15.6.2010 12:19
Dobrý den, díky za radu ale oddrenážování není v mém případě možné. Zahrada je kousek od hráze řeky a pokud je vysoká hladina (déle jak týden) tak se spodní voda tlačí vzhůru (spojené nádoby). V této době je asi 50 cm pod terénem a řeka bohužel už zase stoupá. O víkendu jsem nasadil všechny zbylé přísady (rajčata, papriky, kedlubny...), ale doslova jsem se hrabal v blátě. Podmáčenou a slehlou zem nevzal ani rotavátor. Ve foliáku obeschla tak dvoucentimetrová horní vrstva a hnojení zálivkou zatím nehrozí. Začal jsem aplikovat hnojivo na list a pro okurky vymyslel bedýnky do kterých jsem dal na dno koňský hnůj, nahoru zeminu a do ní jsem nasadil roubované okurky (Marta x Sprinter). Roubování už mám po letošku v "malíčku" a příští rok ať se těší! Dvě okurky jsem zasadil i přímo do země foliáku a uvidím tedy kterým se bude nejlépe dařit. Předpokládám že nejvíce půjdou ty v bedynkách, ty které nebudou podle mého gusta vyhodím, je to pokus. Přepravky mají děrované dno a tak kořeny, pokud půjdou tak hluboko, mohou i do země. Už mám obrubníky, domluvenou zeminu, koňský hnůj a jak jen to bude možné začnu záhony navážet alespoň o deset centimetrů (já s tou vodou vykývám i kdybych měl natáhnout dráty nad celou zahradou a vše pěstovat v kýblech hore nohama ;o).
| |
|