Okurky ve skleníku

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?)
14.7.2010 20:01

Co jsem četl o Lindě - snad na pytlíku kdysi, je cizosprašná a vyžaduje opylovače. Tedy se o osiva přimíchává část semen právě toho opylovače. Proto MIX. Možná máte jen smůlu. Pdle toho popisu roubovat tuto odrůdu je nesmysl.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 18.6.2010 22:51
Vůbec není zač. Já z toho byla loni na mrtvici! MH

kudrlinka - (18) - 73.252 (?), 18.6.2010 22:55

Děkuji za odkaz, podle popisu je to asi doopravdy ta klopuška, i když jsem tam žádnou nenašla... hned zítra ji jdu postříkat. Z vašich zkušenosti - je nutné postřik opakovat nebo stačí jednou. Děkuji I.

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 18.6.2010 23:06
Také jsem je nenašla, ale ani jsem příliš nehledala. Někde na netu byl obrázek naprosto shodný s našimi okurkami. Usychající vrcholy jsem vyštípla a postranní jsme postříkali. Pak jsem úzkostlivě sledovala, zdali se ještě neobjeví, ale už ne, takže se postřik neopakoval. Letos dávám hodně pozor. MH

host - 3.125 (?), 13.7.2010 7:34

Dobrý den, máme stejný problém s roubovanými okurkami...

host - 155.12 (?), 14.7.2010 17:21

Nedávno jsem vyhodil z foliovníku okurku která bujně rostla, kvetla a měla velkou násadu malých plodů (do 2 cm). Rostlině se dařilo ale plody dále nerostly. Nasadil jsem další roubovance a vypadá to že je to ta stejná odrůda "okurka setá salátová - pro pole LINDA F1 MIX" (měl jsem v roubování asi guláš, a byl v domění že je to skleníková MARTA). Zase roste a nasazuje na plody ale ty jsou stále stejné. Je možné že by okurka, která je určena pro pole, v prostředí foliáku neplodila? Další roubovance mám venku na zahradě a tam se zdá že plody rostou. Mirek

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 14.7.2010 20:01

Co jsem četl o Lindě - snad na pytlíku kdysi, je cizosprašná a vyžaduje opylovače. Tedy se o osiva přimíchává část semen právě toho opylovače. Proto MIX. Možná máte jen smůlu. Pdle toho popisu roubovat tuto odrůdu je nesmysl.

host - 155.12 (?), 14.7.2010 21:38
Díky Vám za odpověď, to bude asi ten problém a zkušenost do budoucna. Jelikož mám foliák první rok, nevěděl jsem zda se v něm bude hadovkám dařit a tak jsem v neznalosti narouboval i tuto odrůdu (pro sichr). Mirek

host - 97.74 (?), 15.7.2010 15:12

Dobrý den, jsem začátečník a proto Vás prosím o radu.

Mám ve skleníku nakládačky neroubované, udělaly první plody u země a ty dorostly.Další na rostlině ve výšce do půl metru zasychají už ve velikosti asi třech centimetrů.Plody výše jsou zatím zelené a není na nich ještě vidět jestli se budou zvětšovat nebo zaschnou.Skleník je dobře větraný (i přes noc) a je i každodenně dobře zalévaný.Žádná jiná choroba se neprojevila (podle informací z různých stránek internetu).

Děkuji za odpověď.Richard.

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.24 (?), 20.8.2010 22:59

Přikládám letošní zkušenosti s pěstováním roubovaných hadovek ve skleníku. Letos jsem zasadila dvě roubované rostliny. Počáteční vývoj byl pomalejší než loni, několik prvních týdnů jsme měli okurky na pořadník, většina plodů zasychala, nevyvíjela se. V červenci po zlepšení počasí začly růst jako o závod, trochu jsem zaspala s prořezáváním /vyštipováním/, dnes mám z okurkové stěny dzungli. Po celou dobu jsem ničím nestříkala, hnojila jen zpočátku a to přírodními hnojivy, celková sklizeń je výborná stejně jako loni, každý týden sklízím bedýnku okurek a v týdnu ještě průběžně dle potřeby v kuchyni další. Na listech je již přítomna plíseń, přesto si myslím, že do října budou plodit.   J.

Minisprint F1
Minisprint F1
Tribute F1
Tribute F1
úroda
úroda
úroda
úroda

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 3.6.2011 19:56
Já mám jeden podnět z trochu jiného soudku. Tak jako pozoruji u rajčat rozdíl ve velikosti mezi přebalem a skutečností (Bejbino, Pollicino) tak i u hadovek se mi zdá že jsou o něco více tlustější než na přebalu. Zakoupil jsem a narouboval hadovky (chtěl jsem hlavně dlouhé a tenké) a jak dopadla jedna sklizeň vidíte na snímku. Stejně tak se mi zdají tlustější i Minisprinty, může to být roubováním a nebo sklízet dříve?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz