Nejchutnější rajčata

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 32.26 (?)
18.8.2011 20:45

ja si odeberu semena z obyc.odrud, ne F1, jinak se to dava pry do vody a na slunce nakvasit, bude to tak spravne?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 32.26 (?), 18.8.2011 20:45

ja si odeberu semena z obyc.odrud, ne F1, jinak se to dava pry do vody a na slunce nakvasit, bude to tak spravne?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 18.8.2011 20:51

Na 24 hodin je dávám vykvasit, pak v cedníku propláchnu a usuším.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 32.26 (?), 18.8.2011 21:56

diky Mirku, jiz jsem je vylouskal - no docela fuska to vsechno oznacit :)

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.30 (?), 19.8.2011 17:28
Co člověk to jiná chuť. Manželce třeba chutná Perun a mě moc ne, soused zase nedá dopustit na Tornádo atd.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 19.8.2011 17:35

Perun je odrůda která vypadá lépe než chutná.

host - 50.2 (?), 14.9.2011 9:51

Mirku, mohu se zeptat? Hodnocení chutě rajčat jsou pouze Vaše osobní nebo zahrnují i Vaši rodinu a více,...?

Já osobně dávám přednost větším rajčatům (cca120g), "ten sladký, šťavnatý vnitřek". Dokonce mi chutná i ten moučnatý Perun.

Doma jsem totiž dávala test chutnosti manželovi, a moc jsem nepochodila . Prý jsou dobrá všechna (Start, Stupické, Orkádo, Bejbino, Idyll, Ildi, Perun) a rozdíl nepatrný; v závislosti na velikosti plodu, zralosti a mně dokonce připadá i na době zrání. Třeba taková balkónová Vilma mi zpočátku vůbec nechutnala a teď již ano...

Zato jsem letos spokojená s Orkádem. Jedná se sice o pozdnější odrůdu, ale začala plodit zároveň s rannou odrůdou a plodí ještě teď krásná velká rajčátka . Lenča

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 14.9.2011 10:32

Dá se říci že chutě blízkého okolí kopírují moje. Nejchutnější rajče bývá většinou to které uzraje jako první  teď už jsem rajčat nabažen a v popředí zájmu jsou spíše pečená-sušená, a k přímému konzumu malé soudečky kterých je stále dost, hlavně hodně úrodná Sladkaja děvočka. Váš manžel asi jen z povinnosti splnil Vámi zadaný úkol , Ildi a Idyl, to je dost podstatný rozdíl. Vysloveně nedobrá rajčata (pro mne) jsou všechna nějakým způsobem pruhovaná a napříště je již nebudu pěstovat. Hodně omezím taky černé odrůdy z důvodu jejich praskání. Z našich už mám jen Bejbino a Ildi se kterými jsem spokojen. Hlavní můj zájem se po letošku soustředil na malá rajčata (soudečky) jejichž plody mají vynikající chuť, jsou však bez vyjímky ze zahraničí. Letos o prázdninách bylo krásně poznat jaký vliv má na chuť rajčat slunce. U nás bylo na přelomu prázdnin asi tři týdny hnusně mokro, a ani soudečky nebyly chuťově na úrovni, pak se to zase vrátilo k normálu.

host - 50.2 (?), 14.9.2011 14:09

Ano, ano, souhlasím; sluníčko dělá divy .  A nad domácí rajčata není . Jinak děkuji za odpověď i za inspiraci k pěstování dalších druhů, které tady získávám. Ať se pěstování daří, Lenča.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 32.26 (?), 14.9.2011 22:31
jsem rad, ze i letos jsem nemusel pouzit postrik, ale v jednu chvili to bylo hodne na hrane, nakonec prisly ta velka vedra a to byla zachrana, jinak Pollicino nakonec musim pochvalit oproti dvou predeslym letum praskalo o 70% mene nez bylo zvykem, nicmene stale hledam cervenou tyckovou cherry - ktera by nepraskala a nebyla tak velka jako Bejbino(to uz cherry ani nebyly) a Spencer take nic moc. Dalsi rok omezim cernocervena, zbyde jen Black Cherry a z barevnych je rozhodne nejlepsi Green Zebra - navic vypada i nejlepe, takze to je jakysi vitez v kategorii rarity (pestuji jiz 5.rokem)

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6585) - 70.100 (?), 15.9.2011 13:15

Nedělám nějaké velké výzkumy, pro příští rok asi zvětším počet rostlin Bejbina, maji totiž ze všech nejmenšího bubáka a není zelený střed v plodu a chuťově jsou vyhovující. Ale to je ještě daleko.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika