Tak u mě jsou to tyto..rajče - Orange banana- jednoznačně nejchutnější, bohužel tenká slupka brzo praská, rajče Black truffle česky často označováno jako černý lanýž..parádní..rajče Green zebra - to je tradiční kvalita..a nakonec bych hodně pochválil rajče Speckled Roman tomato česky kropenatý Roman.
Dobrý den včera jsem obdržel zásilku od firmy neoseeds . Objednání a platba proběhla ve čtvrtek a v pondělí byla semínka doma. Takže z mé strany spokojenost jak se sortimentem rajčat, tak z dodáním zásilky.
Včera jsem při brodění v bahně a klouzání po slimácích obral alespoň nějaká rajčata která dozrávají. Od včerejšího večera již zase 3x lilo a to vše se projevuje na jalové chuti špatně dozrávajích rajčat, přitom stačí jen zavadit o vijan a i nezralé plody padají na zem. Sklidil jsem plody asi dvaceti odrůd, převážně tmavých, protáhlých na sušení a cherry jednohubek. Pozoruji že černé cherry teď, a to se divím protože úplně první plody této odrůdy před měsícem praskaly jako první.
mne teda Black cherry neprasklo ani jedno, ale muze to byt tim, ze mate jinou odrudu nebo taky tim, ze jste vlhci lokalita, jinak u nas bylo dnes krasne, polojasno a 24st
Nedokolnalé vyzrávání plodů v okolí stopky: Příčiny: příliš nízké nebo vysoké teploty nebo velké kolísání teplot mezi dnem a nocí při vývoji plodů, zejména když se blíží jejich zralost, nedostatečná výživa draslíkem.