PP. - Diamantový Zahrádkář (6635) - 70.100 (?) 15.9.2011 13:15
Nedělám nějaké velké výzkumy, pro příští rok asi zvětším počet rostlin Bejbina, maji totiž ze všech nejmenšího bubáka a není zelený střed v plodu a chuťově jsou vyhovující. Ale to je ještě daleko.
Ano, ano, souhlasím; sluníčko dělá divy . A nad domácí rajčata není . Jinak děkuji za odpověď i za inspiraci k pěstování dalších druhů, které tady získávám. Ať se pěstování daří, Lenča.
jsem rad, ze i letos jsem nemusel pouzit postrik, ale v jednu chvili to bylo hodne na hrane, nakonec prisly ta velka vedra a to byla zachrana, jinak Pollicino nakonec musim pochvalit oproti dvou predeslym letum praskalo o 70% mene nez bylo zvykem, nicmene stale hledam cervenou tyckovou cherry - ktera by nepraskala a nebyla tak velka jako Bejbino(to uz cherry ani nebyly) a Spencer take nic moc. Dalsi rok omezim cernocervena, zbyde jen Black Cherry a z barevnych je rozhodne nejlepsi Green Zebra - navic vypada i nejlepe, takze to je jakysi vitez v kategorii rarity (pestuji jiz 5.rokem)
PP. - Diamantový Zahrádkář (6635) - 70.100 (?),15.9.2011 13:15
Nedělám nějaké velké výzkumy, pro příští rok asi zvětším počet rostlin Bejbina, maji totiž ze všech nejmenšího bubáka a není zelený střed v plodu a chuťově jsou vyhovující. Ale to je ještě daleko.
Bejbina nemají chybu. Pěstuji také rajčata tvaru švestiček z nákupu v Penny asi jsou to Pollicina. Jsou výborné sladké chuti. Nejsou F1, pěstuji z vlastních semen, kvalita a plodnost bez chyby. Ještě pěstuji Orfeu. Větší rajče vhodné na kečup a šťávu. Pěstuji 6 druhů, letos byl dobrý rok, neprasklo ani jedno rajče. Zaléval jsem asi jenom 4x. Přikládám snímek jejich růstu.
Tak já taky budu pokračovat s bejbínem. Letos jsem ještě zkošela san marsano, ale je pozdější, tak pro příští rok hledám masité, tyčkové rajče co není tak pozdní.
Orfea je vsak odruda klasickeho rajcete-alá Tornado, Torino,Domino, Start apod... San M. je velmi pozdni, letos byla u me vcelku vyrazne ranejsi nez jine roky, jine masite odrudy jsou Federle, Roma apod.
A to federle je ranější jak san marsano? Romu jsem taky zkoušela. Chuťově celkem dobrá, ale plodnost nic moc. Chtěla jsem klasickou tyčkovou odrůdu. Šejci jsou taky dobrý na omáčku, ale zase keříček a ty se musí moc vyvazovat a pak se mi stejně válejí po zemi a chytaj plísně.
no ranejsi bylo asi jen o dva dny, ale bylo, ale jinak vsechny rajcata na suseni jsou docela pozdni, nejranejsi, ale nemam je jeste odzkousene... Grandma Marys, Jersey Devil a San Marzano VFNT F1