Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.167 (?), 15.9.2011 23:56
Tak já taky budu pokračovat s bejbínem. Letos jsem ještě zkošela san marsano, ale je pozdější, tak pro příští rok hledám masité, tyčkové rajče co není tak pozdní.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.167 (?), 17.9.2011 7:49
A to federle je ranější jak san marsano? Romu jsem taky zkoušela. Chuťově celkem dobrá, ale plodnost nic moc. Chtěla jsem klasickou tyčkovou odrůdu. Šejci jsou taky dobrý na omáčku, ale zase keříček a ty se musí moc vyvazovat a pak se mi stejně válejí po zemi a chytaj plísně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.167 (?), 18.9.2011 12:59
Děkuji za tip, jen nevím kde je seženu. No musím se mrknout.
|
|
|
|
|
|
|
kyprik - (49) - 159.11 (?), 16.9.2011 20:21
Dobrý den,
z hlediska pěstování rajčat hodnotím letošní sezónu jako velmi dobrou. Letos jsem pěstoval asi deset odrůd tyčkových rajčat a žádná mě vyloženě nezklamala. Nejlepší se mi zdály tyto odrůdy: Bejbino F1, Pollicino F1, Start F1 a nedám dopustit na chuťově vynikající prastarou klasiku Stupické polní (a do skleníku Stupické skleníkové). Letos jsem na základě doporučení pana Mirka vyzkoušel žluté koktejlové ILDI a byl jsem s ním velmi spokojen. Chuťově velmi dobré a především neskutečně úrodné. To množství malých žlutých rajčátek na jednom vijanu u této odrůdy se musí vidět. Takže celkově opravdu spokojenost, zejména ve srovnání s bídným loňským rokem, kdy jsem rajčata sklízel jenom ve skleníku, venku téměř nic. S pozdravem M.S.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|