Nejchutnější rajčata

host - 162.45 (?)
2.7.2012 20:34

Překvapujícně něco zjistí akorát novináři. Obchod potřebuje pěkná rajčátka jedno jako druhé. Zákazníci to totiž v drtivé většině vyžadují, vzhled a cena je rozhodující, chuť až tak nerozhoduje. Těch pár someliérů co tady píše obchodní řetězce nevytrhne, jejich cílem je průměrný člověk.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 2.7.2012 17:47

Taky jsem o té červené obchodnické barvě nedávno četl, naštěstí je tu možnost výběru a nechutnající odrůdy jdou stranou. Rajčatům na snímku chybí snad jen to že zrají moc pomalu.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 29.9.2012 8:31

Sezona na záhonech skončila a zůstaly jen rostliny v květináčích. Taky už žádná sláva co se olistění týče, ale plodů mají ještě dost. Bohužel díky počasí chuťově letos slabší, celkově se soudečky opět výborně osvědčily.

Orange Santa
Orange Santa
Orange Santa
Orange Santa
Finik želtyj
Finik želtyj
Finik želtyj
Finik želtyj
Mini San Marzano
Mini San Marzano
Cherry Roma
Cherry Roma
Sladkaja děvočka
Sladkaja děvočka
Tady jsem si bohužel nepoznačil o jakou odrůdu se jedná, dle vybarvení asi Orange Santa..
Tady jsem si bohužel nepoznačil o jakou odrůdu se jedná, dle vybarvení asi Orange Santa..

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6585) - 9.2 (?), 2.7.2012 19:14

Mně fascinuje ta drzost současného vědeckého výzkumu. Oni roky šlechtí stejně velké, stejně červené, stejně tvrdé a jánevímcoještě stejné rajče, aby to hypermarkety mohly snadno prodávat, aby se to dalo posekat kombajnem a přestálo to cestu z Tunisu či Jižní Afriky. A následně překvapujícně zjistí, že to co vyšlechtili není k jídlu. A ještě to vydají jako vědecké zjištění. Drzé čelo lepší poplužního dvora.

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 2.7.2012 19:27

Naprosto přesné a trefně napsané. Já se pod toto podepisuji.

host - 162.45 (?), 2.7.2012 20:34

Překvapujícně něco zjistí akorát novináři. Obchod potřebuje pěkná rajčátka jedno jako druhé. Zákazníci to totiž v drtivé většině vyžadují, vzhled a cena je rozhodující, chuť až tak nerozhoduje. Těch pár someliérů co tady píše obchodní řetězce nevytrhne, jejich cílem je průměrný člověk.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3303) - 5.149 (?), 2.7.2012 21:25

Ale nám co pěstujeme rajčata na své zahradě to asi tolik nevadí, že? Nepamatuji si, že bych v poslední době pěstoval nějaké rajče, které by se podobalo rajčeti ze supermarketu.A pokud v budoucnu ano, tak jen omylem a na zkoušku.

Mr Big

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6585) - 9.2 (?), 2.7.2012 21:34

Trochu přece jen vadí. Vzhledem k poloze nejsem schopen vypěstovat rajčata v přechodném období. I když je považuju do jisté míry za sezónní zeleninu (v zimě mám radši zelí), přece jen hlavně zjara a počátkem léta je koupit musím. A zvláště zjara to je sázka do loterie, zda to, co se přinese domů, bude alespoň podmíněně poživatelné. Ta co prodávají v zimě jsou v podstatě nejedlá.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 2.7.2012 21:49

jinak během června jsem ochutnaůl nejranejsi odrudu a tou byl Perun - tom je chutove pro me zklamani, je moucne, coz na cherry je velky handicap, jinak v zime take nekupujeme rajsky, za to mame vzdy plnou bednu susenych domacich :)

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 2.7.2012 22:13

Perun není moc dobré rajče na jídlo, kdysi jsem ho pěstoval, zaujal mne jeho tvar ale chuťově bylo o ničem, ještě horší je červená Radana. Místo Perunu pěstuji Ildi.

Co se týče rajčat z obchodu tak i tam se dají v zimě koupit celkem dobré odrůdy, malé soudkové na jídlo, větší soudky typ Roma na salát nebo pečení.

jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 5.241 (?), 8.7.2012 13:31

Občas sleduji nějaké pořady o vaření a často slyším:"Ozdobíme rajčátky...".

Pohlreich oblohu rovnou z talíře vyhazuje.

Tak čemu se divíme - kuchařskému výkvětu slouží rajčata a j. zelenina na ozdobu - to jen my - podivíni - se zajímáme o chuť!!!

A hypermarkety se hbitě přizpůsobily!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika