Nejchutnější rajčata

host - 162.45 (?)
2.7.2012 20:34

Překvapujícně něco zjistí akorát novináři. Obchod potřebuje pěkná rajčátka jedno jako druhé. Zákazníci to totiž v drtivé většině vyžadují, vzhled a cena je rozhodující, chuť až tak nerozhoduje. Těch pár someliérů co tady píše obchodní řetězce nevytrhne, jejich cílem je průměrný člověk.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 162.45 (?), 2.7.2012 20:34

Překvapujícně něco zjistí akorát novináři. Obchod potřebuje pěkná rajčátka jedno jako druhé. Zákazníci to totiž v drtivé většině vyžadují, vzhled a cena je rozhodující, chuť až tak nerozhoduje. Těch pár someliérů co tady píše obchodní řetězce nevytrhne, jejich cílem je průměrný člověk.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 5.149 (?), 2.7.2012 21:25

Ale nám co pěstujeme rajčata na své zahradě to asi tolik nevadí, že? Nepamatuji si, že bych v poslední době pěstoval nějaké rajče, které by se podobalo rajčeti ze supermarketu.A pokud v budoucnu ano, tak jen omylem a na zkoušku.

Mr Big

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6651) - 9.2 (?), 2.7.2012 21:34

Trochu přece jen vadí. Vzhledem k poloze nejsem schopen vypěstovat rajčata v přechodném období. I když je považuju do jisté míry za sezónní zeleninu (v zimě mám radši zelí), přece jen hlavně zjara a počátkem léta je koupit musím. A zvláště zjara to je sázka do loterie, zda to, co se přinese domů, bude alespoň podmíněně poživatelné. Ta co prodávají v zimě jsou v podstatě nejedlá.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 2.7.2012 21:49

jinak během června jsem ochutnaůl nejranejsi odrudu a tou byl Perun - tom je chutove pro me zklamani, je moucne, coz na cherry je velky handicap, jinak v zime take nekupujeme rajsky, za to mame vzdy plnou bednu susenych domacich :)

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5589) - 242.167 (?), 2.7.2012 22:13

Perun není moc dobré rajče na jídlo, kdysi jsem ho pěstoval, zaujal mne jeho tvar ale chuťově bylo o ničem, ještě horší je červená Radana. Místo Perunu pěstuji Ildi.

Co se týče rajčat z obchodu tak i tam se dají v zimě koupit celkem dobré odrůdy, malé soudkové na jídlo, větší soudky typ Roma na salát nebo pečení.

jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 5.241 (?), 8.7.2012 13:31

Občas sleduji nějaké pořady o vaření a často slyším:"Ozdobíme rajčátky...".

Pohlreich oblohu rovnou z talíře vyhazuje.

Tak čemu se divíme - kuchařskému výkvětu slouží rajčata a j. zelenina na ozdobu - to jen my - podivíni - se zajímáme o chuť!!!

A hypermarkety se hbitě přizpůsobily!

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 5.149 (?), 2.7.2012 21:56

To byla trochu nadsázka, pochopitelně mně to vadí, ale jsem s tím smířený. Musím také přiznat, že občas mně manželka také koupí ta rajčata, prý aby mně udělala radost?

Mr Big

host - 69.62 (?), 7.7.2012 17:08

Jak poznám, kdy už je Green |Zebra zralé ke konzumaci? Pokud tedy do něj nekousnu :-). Děkuji

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5589) - 242.167 (?), 7.7.2012 18:52

Při stisku prsty je měkčí a chytá nádech do žluta.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 5.149 (?), 26.7.2012 20:14

Letos zkouším pěstovat velká rajčata tzv. beefsteak. Dnes jsem poprvé konzumoval s chlebem a máslem rajče Beefsteak. Rajče mělo 40 dkg, bylo nevzhledné, ale chuť a konzistence mne mile překvapila. Ostatní rajčata na vyšších vijanech se jeví jako tvarově přijatelnější.Z rajčat tohoto typu zkouším ještě Marmande, Cuor di Bue a Brutus. Uvidím jakou budou mít úrodnost a chuť.

Mr Big

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025