Nejchutnější rajčata

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?)
16.2.2011 7:35
posledni 2 roky nebylo pořádne slunce tudiž nemohlo to rajsky byt chutove ono ani u nas nedozrálo a to ho mam 25 h na slunci ;))) Když vyjde rok bude vše zas v normalu...
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.24 (?), 9.10.2010 22:33

Mirku, děkuji za ochotu. Ve svém okolí jsem objevila pěstitele, též koníčkáře, který má část rodiny v Rusku. Příbuzní mu posílají každý rok k Vánocům semínka zeleniny. Jde jen o to říci si o odrůdy, které bychom chtěli vyzkoušet. Doufám, že to vyjde.  Jiřina

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.24 (?), 5.2.2011 16:35

Již mi byla doručena semena z Ruska přes zprostředkovatele. Poštou šlo 6 týdnů. Dostala jsem balíček žádaného Černého maura, nedošla Sladkaja děvočka, omylem jsem zprostředkovateli napsala na lístek Krasnaja, nikde ji nemohli sehnat. Možná příště. Dále mám několik semen Moskovskij delikates - tyčkové a Tomat novyčok RO - keříčkové.  Snad jsem to opsala ze sáčku správně s trankripcí do latinky. Tyto dvě odrůdy chutnají ruským příbuzným zprostředkovatele. U Černého maura je na sáčku napsáno - výška 100-120 cm, polydeterminantní odrůda, to je pojem, který neznám. Hodlám je pěstovat na jeden výhon u tyčky.  S výsevem zatím vyčkávám.   Zdraví Jiřina

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 5.2.2011 17:07
Příkládám snímek mladé rostliny Černého Maura. Rostlina ukončí růst zhruba v té výšce, stejně tak další výhony. Já jsem ho pěstoval v květináči a byl vynikající, velikost zhruba jako Pollicino. Do květináče jsem zapíchl tři hůlky a ke každé vyvazoval jeden výhon, taky jsem později nechal dole nějaký záložní aby rodil až ty první odplodí.

tady je i s Pollicinem
tady je i s Pollicinem
tady je ta džungle polodeterminantní odrůdy
tady je ta džungle polodeterminantní odrůdy

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.24 (?), 6.2.2011 17:41

Jsem ráda, že znám charakter růstu Černého maura, tomu přizpůsobím pěstování sazenic a umístění rostlin v zahradě. Ve skleníku ho budu pěstovat ve formě rajčatové stěny u zdi a nad ním v dalším patře poroste hadovka. Bejbino pěstuji obdobně, ale vysoko do výšky, horní plody sklízím ze žebříku. Venku budu Maura pěstovat na dva výhony vyvázané k jednomu kolíku. Při výšce 100- 120 cm by to mohlo nahradit jedno dvoumetrové rajče.  Jiřina

host - 58.118 (?), 6.2.2011 18:22
Toho Čierneho Maura vám závidím... ja tento rok zo Saltaseeds skúsim Crystal Apple a Mirabelle Blanche... spýtam sa... koľko pestujete koreňov paradajok a pre koľkočlennú rodinu... a viackrát som tu videl spomínať pečenie... ako to robíte?

host - 112.7 (?), 16.2.2011 1:19

Každý rok nakupujeme od Sema (kromě jiného)  vždy 2 odrůdy rajčat: Bejbino + nějakou jinou odrůdu. Ale všemi zde vychvalované Bejbino mě v posledních 2 letech zklamalo.  Velice špatně a pomalu dozrávalo, tu správně červenou barvu snad vůbec nedostalo, uvnitř oranžové a chuťově nedozrálé. Máme vždy na zahradě kolem 80 - 100 sazenic, ale ještě v září to nebylo to pravé rajčatové. Takže letos už ne.

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 16.2.2011 7:35
posledni 2 roky nebylo pořádne slunce tudiž nemohlo to rajsky byt chutove ono ani u nas nedozrálo a to ho mam 25 h na slunci ;))) Když vyjde rok bude vše zas v normalu...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 16.2.2011 8:07
A co ta další odrůda, ta dozrála? Já jsem sice v počtu odrůd extrém ale určitě bych nevolil jen dvě odrůdy, Bejbino však určitě, i proto že je to raná odrůda.

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 16.2.2011 8:47
mirku kde neni slunce ani ranost nepomůže... posledni roky je to alespon u nas se sluncem zle ze 3 mesicu 1,5 prší...

host - 21.70 (?), 16.2.2011 10:05

Ahoj,

já už cca.15 let pěstuji rajčata v igelitových pytlch a nemúžu si to vynachválit, akorát je trošku víc práce s plněním pytlů atd.,ale výsledek stojí za to.

Nejradši mám odrůdy Tornádo nebo Tajfun, děti mají nejradši cherry rajčátka.

Chuť dělá hlavně dostatek slunce a dostatečné dozrání plodů, když není dostatek slunce, tak nechávám plody dozrát doma za oknem, hlavně je nedávám do chladničky, to pak ztratí chuť.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz