Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
|
|
|
|
K_R_T_E_K - (23) - 241.33 (?), 14.6.2010 18:03
Spíš bych je nechal zaležet. Nevím jestli jsou vhodná pro přímou konzumaci.
PS: dal bych jim tak 7 až 10 dní doma na misce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kšely - Stříbrný Zahrádkář (216) - 214.135 (?), 8.7.2010 16:31
Dobrý den. Nám Pollicina nepraskají, nepraskala ani loni Bejbina, ale chutí mě neomráčila. Loni měl soused také datlové koktejlovky, ale zcela jiné, sladké a masité. Odrůdu neví, protože je dostal. Teď jsme byli pár dní mimo, rajčata přezrála a jsou výrazně lepší než zpočátku zrání. Asi se na nich podepsala nepřízeň počasí jako na jahodách. Ty se mi zdály skoro celou sklizeň málo sladké. Voněly nádherně, úroda obrovská, ale chuť nic moc. Ještě bych ráda věděla, do jaké míry je citlivý Černý princ na plíseň. U nás na zahrádce masitá rajčata dlouho neobstojí. Na chalupě zato ošetření nepotřebují skoro nikdy, ale pěstovat je chci doma. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 8.7.2010 17:30
vcera som si pockal na prve plody stupickej... myslim, ze som ich jedol prvy krat. Este neboli v idealnom dozreti, ale chut ma oslovila. Chutili ako rajciny kedysi davno...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 191.158 (?), 3.8.2010 14:24
Pollicina v květináčích pomalu končí a jelikož jsem je sadil poprvé tak je hodnotím takto: chuťove jsou dobrá, starší jsou sladší, neměknou a mají sympatický tvar, slupka není moc tuhá. Jsou větší než jsem počítal (dle obrázku na přebalu) a poněkud nerovnoměrně vyzrávají. Mají jedno velké mínus a to je jejich praskání po dešti, ani Cherrola tolik nepraská a to už je co říct! Pokud je mám v květináči (cca 8-10 l) tak jsem nechal růst dva výhony, ve volné půdě jen jeden. Žluté Ildi jsou zlatý úrodný standard na jídlo i pečení, chybyčky taky mají ale klady je silně válcují. Červené Idyll je menší a sladší než Cherrola ale takové "vodové" s docela pevnou slupkou. Cherolla je dobré malé rajče ale nahradím ho Pollicinem. Další výborné rajče je Bejbino které nemá chybu. Naopak s rajčaty typu Barbados, Pedro apod... končím protože jsou typ supermarketových rajčat která byla vyšlechtěna na přepravu a skladování - jsou tvrdá a na řezu je dužina bílá. Další kapitola jsou odrůdy z které mám z Ruska ale zatím zrají velmi málo protože počasí bylo sviňa. Zajímavě vypadá Černý maur (jak černé Pollicino) a rovněž úrodný Kaspar. Chuťově mi připadají "rajčatovější" než naše odrůdy (ale ty taky kdysi bývaly!) a je jedno zda se jedná o černé, červené nebo žluté rajče. Doufám že se počasí nějak dramaticky nezhorší, dozraje všech čtyřicet odrůd a budu moci degustovat a selektovat na další rok. A ještě k balkonovým - ta splnila svůj účel a jak začala zrát klasická tak jsem většinu balkonovek vyhodil. Mirek
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|