Mohu již přenést do skleníku?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?)
15.4.2023 12:17

214.246: Máte recht.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 52.135 (?), 15.4.2023 9:18

Už jsem psal - jsou tam 2 okna a 1 dveře, které jsou všechny přes léto otevřené. Nic se neuvaří, hadovky i papriky plodí.

host - 214.246 (?), 15.4.2023 9:52

Takže bez topeni když o něm neposete

host - 214.246 (?), 15.4.2023 9:54

Nepíšete

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 15.4.2023 11:45
Nejlepšími mými pomocníky na zahradě a ve skleníku při pěstování jsou kromě žebříků kapličky. A je jedno jestli malé a nebo větší. Můžete je skládat zamostatně a nebo do skupin a pro zeleninu je to paráda. A jestli je potáhnete netkanou, folií, stínící plachtou a nebo jen sítí proti běláskům, to už je všechno jen o jejich univerzálnosti použití.

host - 52.135 (?), 15.4.2023 10:15

Nyní tam žádné topení nemám. V případě hrozícího mrazu oparativně pořeším.

To je otázka vývoje počasí, polohy, konstrukce, vybavení.

V nížinách v dubnu nehrozí celonoční větší mráz, tam nedojde k poškození mrazem. V mrazových dolinách to hrozí, dá se na takovou noc použít teplovzdušný ventilátor. Dá se udělat opatření v podobě akumulace, které teplotu podrží - jedna stěna u zdi, nádrž s vodou uvnitř, netkanka nad sazenicemi apod.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 15.4.2023 10:30

To je dobře, že jse pochopil různé podmínky. K těm opatřením. Zeď je dobrá, lepší než voda. Té vody by muselo být fakt hodně, pár petek okolo obvodu je na nic a nádrž zabere užitečné místo. Mimoto voda působí opačně v případě dlouhodobě nepříznivého počasí. Protože má obrovskou tepelnou jímavost, když je zataženo, nestačí se ohřát a studená voda nehřeje ale chladí. Zeď je asi nejlepší, ale k postavenému sedlovému skleníku na frajplace už ji jaksi nepřidáte. Takže ono těch opatření zas tak moc není. Proto furt razím názor, že funkci skleníku si musí každý soudruh vyzkoušet sám a rady z Polabí jsou na Vysočině pro kočku. V podmínkách, kde by snad chtěl mít skleník MHP je jarní využití skleníku velmi složité a v některých letech ani nemá smysl.

host - 214.246 (?), 15.4.2023 11:48

No a právě si myslím, ze tohle rozdráždi některé tady diskutující, když u toho doporučování aby všichni dali všechno do skleníku a nereknete ze podmínka je, aby byli operativně připraveni.  Já jsem byl operativně připraven 40 let.První sklenik jsem zasklival drátěným sklem a tmelil kitem z 50 kg hoboku. Tam jsem měl etazove topeni. Pak jsem topil bencalor palivo budoucnosti, dal jsem měl sklenik kde byly skla do pryže, k tomu jsem koupil asi před sedmi lety sklenik  V&P na zakázku. Počet dveří a oken, polic si urcíte. Tak lak nebo žárova úprava. No a tam jsem se dostal k těm teplovzdušným ventilátorům. Vynosil jsem tam manželce postupně 200 rajcat (60% pro známé)papriky.muškáty natahnul jsem prodlužovák, seřídil ventilátor a koukal jsem na počasí. Přestalo mě to bavit. Všechno se mi vejde na konsky hnůj do pařníku. Zadarmo a bez starosti. Když jim začíná vadit strop v tom skleníku tak je pustím dolejš stejne je presazujem do větších jogurtů. Jestli tedy někdo pospicha a nemůže se dočkat tak ať to zkusí ve skleníku ale musí být jak píšete připraveni. Mě nenapadá, co bych chtěl dřív, okurky letos vůbec asi nebudeme sázet, protože když je dobře zavarim, tak křoupou i predlonske, kozi-berani totéž, salátu máme mezi celerem a různě tolik ze to dávám sousedům. Ty musím taky přemlouvat.Slepice jsou dobré, ty žerou.Rajcata? Na to je vtip. Paní doktorko mám nějaký problém. A jíte rajské? Ano paní doktorko 8 denně.No tak je nejezte. 

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 15.4.2023 12:17

214.246: Máte recht.

host - 52.135 (?), 15.4.2023 12:31

Máte recht. :)

Jsme snad dospělí, abychom chápali smysl dotazu. Přestože dotaz nebyl formulován ve smyslu, kda se mu může ve skleníku objevit mrazík (nikdo nezná jeho podmínky), ale zda už se dá pěstovat, někteří přesto budou hledat, za co by někoho sepsuli. Nakonec to skončí u hádky, jak si můžeme dovolovat doporučovat sázet rajčata ven v květnu, když mrazík se může objevit i v červnu, navíc noční květnové teploty přeci zeleninu nachladí a ta neporoste. :D

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 208.138 (?), 16.4.2023 23:35

A protože těch, kdo si troufnou vinou hádek a napadení poradit, bude ubývat, tohle fórum přestane částečně mít smysl. Nedobrá vyhlídka.

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025