Melounoviště 2012
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
terezec - Stříbrný Zahrádkář (196) - 6.150 (?), 11.9.2012 19:11
Zdravím a podávám zprávu o stavu melounů na Vysočině (540 m n.m.).
Letos se nám moc nedaří. První várku rostlin mi zničily psi, potvory jedny chlupaté, druhá várka byly poslední chudinky, které zbyly, prďoly miniaturní a plné mšic. Mšic jsme se zbavili a rostliny začaly pěkně valit. Jenže pak přišly kroupy a dost je poničily... první plody se začaly tvořit až na začátku srpna. V neděli jsem sklidila jeden plod, už jsem to nemohla vydržet. Měl 4,5 kg. Mohla jsem ho tam ještě pár dní nechat, ale i tak byl dobrý, v práci se všichni oblizovali. Mám nasazených ještě 11 plodů, u čtyřech z nich jsem si celkem jistá, že ještě dojdou, ostatní jsou menší a mladší, tak uvidíme. Rostliny už pomalu odcházejí. Jinak pěstuji venku na černé textilii, bílou jsem přikrývala teď na začátku září.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Zdeni - Bronzový Zahrádkář (52) - 107.127 (?), 13.9.2012 17:14
Valašské kotáry - 450 m, poslední plody z pole sklizené před týdnem, rostliny jsem už zlikvidovala.. Přikrývala jsem bílou netkanou jen v době květnových mrazíků - zmrzly plody na stromech, ale melouny ne. U nás, zřejmě na rozdíl od Vysočiny, celé léto skoro nepršelo, bylo sucho a teplo, takže moje snažení bylo odměněno. Poslední, největší meloun zvážený nemám, ale byl obrovský, ale pořád rostl a já zbytečně dlouho čekala, takže uvnitř začal hnít. Některé zespoda sežraly myši, zůstal jen skelet , takže pro jistotu jsem už posbírala skoro všechno. Měla jsem zasazených zhruba 20 rostlin, sklidila asi stejně plodů. Nejkvalitnější byly z rostlin zasazených v kompostéru - sklizené 4 na jednu rostlinu. Sugar Baby byly určitě chutnější než Crimsony. Ty maličké kuličky jsou Charter - uvnitř žluté a opravdu sladké.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
peetoo - (49) - 41.142 (?), 28.9.2012 10:56
Prvý Piel de Sapo nebol síce veľký, ale chuťovo výborný, ešte mi zostali 3, dufám, že dozrejú.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 99.31 (?), 1.10.2012 17:47
12,5 kg ![laugh laugh](/obrazky/smajliky/teeth_smile.gif)
vyrostlo na kompostu, odrůda nevím
chuťově dobrý, prostředek trochu přezralý
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 17.142 (?), 14.10.2012 1:11
Muže to být Crimson sweet, je to moje oblíbená odrůda.
Pěstuji je již 10 let, (Praha) mám jich každý rok tolik, že už je rodina přejedená a melouny nechce. Proto jsem začal s banánovníky - viz sekce banánovník.
Posílám svoje obry, nepřekonal jsem sice svůj absolutní rekord (18,2 kg), ale zase těch 15 kg melounů bylo hodně.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 66.105 (?), 25.5.2017 15:01
Chystám se je sázet v nejbližších dnech podobně. V kelímcích mám po dvou rostlinkách, blízko sebe. Budu však sázet jen jednu řadu, protože mi zalévané rostliny (červené melouny) v loňském roce vyhnaly až čtyřmetrové výhony. Na poli v teplé oblasti bych proto spíše volil 70 x 200 cm. Ale odrůdy jsou různé a klima také. Mimmo
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |