Melounoviště 2012

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?)
25.9.2012 18:06

Tak jsem sklidila další, měl 5kg a byl moc dobrýwink.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?), 11.9.2012 19:11

Zdravím a podávám zprávu o stavu melounů na Vysočině (540 m n.m.).

Letos se nám moc nedaří. První várku rostlin mi zničily psi, potvory jedny chlupaté, druhá várka byly poslední chudinky, které zbyly, prďoly miniaturní a plné mšic. Mšic jsme se zbavili a rostliny začaly pěkně valit. Jenže pak přišly kroupy a dost je poničily... první plody se začaly tvořit až na začátku srpna. V neděli jsem sklidila jeden plod, už jsem to nemohla vydržet.wink Měl 4,5 kg. Mohla jsem ho tam ještě pár dní nechat, ale i tak byl dobrý, v práci se všichni oblizovali. Mám nasazených ještě 11 plodů, u čtyřech z nich jsem si celkem jistá, že ještě dojdou, ostatní jsou menší a mladší, tak uvidíme. Rostliny už pomalu odcházejí. Jinak pěstuji venku na černé textilii, bílou jsem přikrývala teď na začátku září.

Zdeni - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 107.127 (?), 13.9.2012 17:14

Valašské kotáry - 450 m, poslední plody z pole sklizené před týdnem, rostliny jsem už zlikvidovala.. Přikrývala jsem bílou netkanou jen v době květnových mrazíků - zmrzly plody na stromech, ale melouny ne. U nás, zřejmě na rozdíl od Vysočiny, celé léto skoro nepršelo, bylo sucho a teplo, takže moje snažení bylo odměněno. Poslední, největší meloun zvážený nemám, ale byl obrovský, ale pořád rostl a já zbytečně dlouho čekala, takže uvnitř začal hnít. Některé zespoda sežraly myši, zůstal jen skeletsurprise, takže pro jistotu jsem už posbírala skoro všechno. Měla jsem zasazených zhruba 20 rostlin, sklidila asi stejně plodů. Nejkvalitnější byly z rostlin zasazených v kompostéru - sklizené 4 na jednu rostlinu. Sugar Baby byly určitě chutnější než Crimsony. Ty maličké kuličky jsou Charter - uvnitř žluté a opravdu sladké.

největší
největší
poslední - konec pěstování
poslední - konec pěstování

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?), 15.9.2012 13:47

Další info z Vysočiny. Dnes jsem sklidila další meloun, váha 6kg.wink Spočítala jsem si, na kolik mě to všechno vyšlo a samozřejmě se to nevyplatí, nicméně strašně mě to bavílaugh.

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?), 25.9.2012 18:06

Tak jsem sklidila další, měl 5kg a byl moc dobrýwink.

peetoo - (49) - 41.142 (?), 28.9.2012 10:56

Prvý Piel de Sapo nebol síce veľký, ale chuťovo výborný,  ešte mi zostali 3, dufám, že dozrejú.

host - 99.31 (?), 1.10.2012 17:47

12,5 kg laugh

vyrostlo na kompostu, odrůda nevím

chuťově dobrý, prostředek trochu přezralý

host - 17.142 (?), 14.10.2012 1:11

Muže to být Crimson sweet, je to moje oblíbená odrůda.

Pěstuji je již 10 let, (Praha) mám jich každý rok tolik, že už je rodina přejedená a melouny nechce. Proto jsem začal s banánovníky - viz sekce banánovník.

Posílám svoje obry, nepřekonal jsem sice svůj absolutní rekord (18,2 kg), ale zase těch 15 kg melounů bylo  hodně.

moje úspěchy.
moje úspěchy.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 13.10.2012 12:51

Sezona skončila, melouny jsou sklizeny a leží ve sklepě. Na zahradě jsem byl s úrodou spokojen, na políčku o 25 km dál to byl propadák. Asi z 90 naropubovaných sazenic mohlo být tak odhadem 30 slušných plodů, některé odrůdy nerodily vůbec. Na vině byly neustálé dešťové přeháňky a následná devastace porostu chorobou, nepomohlo ani 4-5 postřiků. Načal jsem největší letošní plod a je výborný, ty co jsem sklidil před měsícem a uschoval do sklepa, tak ty nejsou žádná sláva, v drtivé většině je vyhazuji. To je asi to že melouny stárly ale nezrály, jak kde.

18,5 kg Russkij Razmer XXL alias Carolina Cross.
18,5 kg Russkij Razmer XXL alias Carolina Cross.

Část sklizně.
Část sklizně.
Ve sklepě.
Ve sklepě.

host - 66.105 (?), 25.5.2017 15:01

Chystám se je sázet v nejbližších dnech podobně. V kelímcích mám po dvou rostlinkách, blízko sebe. Budu však sázet jen jednu řadu, protože mi zalévané rostliny (červené melouny) v loňském roce vyhnaly až čtyřmetrové výhony. Na poli v teplé oblasti bych proto spíše volil 70 x 200 cm. Ale odrůdy jsou různé a klima také.  Mimmo

volf.l - (33) - 123.215 (?), 10.2.2013 18:36

zdravím melounáře wink, dnes jsem se pídil po podnožích na melouny a nemohu sehnat sad, u semo jsem našel pouze tykev fíkolistou a sprinter F1 v menších balení a ty o který bych měl zájem tak mají pouze v oddělení profi od 1000ks a ceny skoro od 900- 2500,- crying. psal jsem tam zda by bylo možno zaslat i menší množství, ale moc v to nedoufám. tak nevím asi zkusím místní zahradnickou prodejnu co tam pán bude mít.

Lukáš 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025