Melounoviště 2012
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
Zdeni - Bronzový Zahrádkář (52) - 107.127 (?) 3.8.2012 19:24
9 kg? Tak já dneska sklidila prvý Sugr a to ještě ze skleníku, vážil 2,40 kg, ale byl zralý a hlavně Můj ...melouny na Valašsku, no kdo to kdy viděl, žejo... ten v kompostéru je už teď dvojnásobný a Crimson venku roste před očima... Čerň? a já myslela, že meloun dozraje a je pak normální, že uschne výhon...
Mirku, můj muž byl z Kostic u Břeclavi, tam by se asi melounům dařilo podstatně líp, nu co už - tak aspoň takhle...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 2.8.2012 22:27
Pokud černají malé plůdky tak je nejspíše i problém s opylením, je dobré jim pomoci ručně.
Dnes jsem sklidil první meloun venku, raná odrůda Alyj Sladkij, váha plodu byla necelých 9 kg, silnější slupka ale jinak křupavý a sladký. Na snímku z venku je vidět napadení listů a stonků černou hnilobou, žlutý flek na plodu je poškození od slunce za uplynulé dva dny.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Zdeni - Bronzový Zahrádkář (52) - 107.127 (?), 3.8.2012 19:24
9 kg? Tak já dneska sklidila prvý Sugr a to ještě ze skleníku, vážil 2,40 kg, ale byl zralý a hlavně Můj ...melouny na Valašsku, no kdo to kdy viděl, žejo... ten v kompostéru je už teď dvojnásobný a Crimson venku roste před očima... Čerň? a já myslela, že meloun dozraje a je pak normální, že uschne výhon...
Mirku, můj muž byl z Kostic u Břeclavi, tam by se asi melounům dařilo podstatně líp, nu co už - tak aspoň takhle...
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 140.163 (?), 3.8.2012 21:00
Jak jste poznal, že je zralý, když má ještě zelenou stopku? Myslela jsem, že ji musí mít suchou. Děkuji.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 43.107 (?), 7.8.2012 6:36
Dobrý den, můžu se tedy zeptat jak se pozna zralý meloun? Děkuji
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 234.167 (?), 24.5.2017 13:54
Zdravim, melony(dyne cervene a cukrove zlte) je lepsie vysadzat po 2 rastliny alebo po jednej? A vzialenost medzi jednotlivymi rastlinami je len 1-2 cm, lebo tak rastli v kelimku. Treba viac, ci je to jedno? Cast som uz vysadil do sponu 100×70 po 2 rastliny a neviem ci pokracovat? Pestovanie na poli
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|