Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 21.163 (?), 13.6.2011 16:01, zobrazeno: 74069x
Co z rajčat, kečup,pomádu nebo omáčku???
Návody na vaše zpracování rajčat?
:))
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 162.128 (?), 13.6.2011 23:22
ja si vyrábím sugo pomodoro. rajcata oloupu, nakrajim na kousky, v hrnci osmahnu cibulku, cesnek, prihodim rajcata, bazalku, tymian, osolim a dusim tak hodinku. naplnim do zavarovacek, a sterilizuji. pozivam to pak jako zaklad na spagety - spageti uvarim, prohreji sugo pomodoro, spegety pridam do omacky, a necham chvili dojit, zasypu parmazanem, a trochu olivoveho oleje. je to jednoduche, a dobre. pikantejsi verze vznikne s chili paprickou. skvela vecere za 10minut.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 4.48 (?), 14.6.2011 8:23
zkuste to podle italského originálu, to je skutečně nedostižná varianta!!!
Sugo pomodoro
Omáčka z rajčat
(4 porce)
0,5 kg konzervovaných loupaných rajčat San Marzano
0,5 kg čerstvých rajčat
½ cibule
1 mrkev
1 řapíkatý celer
2 lžíce olivového oleje
½ svazku bazalky
40g másla
cukr podle chuti
sůl podle chuti
několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic
Rajčata, celer, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky, V kastrole rozehřejeme olej zpěníme zeleninu, přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata a za občasného míchání asi hodinu dusíme. Poté omáčku propasírujeme a ještě 30 minut necháme vařit.
Po uplynulé době přidáme cukr a sůl podle chuti, zjemníme máslem a vhodíme bazalku pro získání aroma. Omáčku nalijeme do zavařovacích sklenic, zavaříme
a po vychladnutí uložíme nejlépe na suchém, chladném a tmavém místě.
Doporučuji!!!
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 152.34 (?), 14.6.2011 11:51
Vypadá to praštěně, ale tahle rajčata vypěstovaná na Sicílii a určená jen na tepelné zpracování, jsou považovaná za naprosto nenahraditelná. Je údajně lepší použít konzervu než jakýkoliv substitut. Protože je vyloučeno jejich pěstování e skleníku, používají je mimo sezónu konzervovaná i špičkové restaurace, kterým jinak nečiní problém nechat si dovést ústřice z Bretaně letadlem. Použití konzervy je v tomto případě čin fajnšmekra. Já, abych pravdu řekla, je nejsem schopná úplně docenit. Z rajských vlastní produkce dělám základ na lečo s paprikami a cibulí, který výrazně zredukuju v mikrovlnce a potom zmrazím. Zuzana
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář (90) - 35.166 (?), 9.9.2012 23:54
O víkendu jsem vařil sugo dle výše zmíněného receptu. Místo sterilovaných rajčat jsem dal obyčejná, celeru pouze půlku. Naprosto EXKLUZIVNÍ!!! Myslím, že 30 sklenic na rok bude málo. Opravdu dobrůtka.
Mirek
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 209.51 (?), 14.6.2011 12:52
Přesně tohle dělám taky, a nejen když mi zbývá místo v hrnci, ale cíleně. Mimo jiné v zimě sklenici rajčat občas rozmixuji, ochutím a mám nedostižitelnou rajskou šťávu.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
saruska26 - (18) - 43.107 (?), 14.6.2011 12:58
Dobrý den, ja si dělám základ pro rajskou omacku.Do hrnce dam varit rajčata i se slupkou, cibule, nove koreni, celý pepr, bobkový list.Varim do uplneho zmeknuti, potom rozmixuju rucnim mixerem, prepasiruju pres cednik a naleju do sklenic a zavarim.Potom davam do rajske misto protlaku a je to moc dobre.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|