Jaký recept? Prostě rajčata nakrájím buď na poloviny nebo na plátky a suším a suším... a suším.V horkovzdušné na 50 st a vždycky přes noc vypnout, ne moc dosucha, musí zůstat vláčná.Pak natlačím do skleniček a zaliji olivovým olejem, ev.tymián, chilli,česnek.Některý rok jsem olej hodně zahřála, tajně mám schovanou jednu skleničku asi z roku 2006.Loni nebylo pomalu ani na jídlo, tak loňská nemám. Jinak senzační dárek.
Jo a ještě "ajvar": asi 5 kg rajčat, přiměřeně červenou a zelenou papriku a cibuli, nakrájet na kostičky, zalít trochu olejem, posypat ďáleským kořením a péct v troubě do měkka.Nalít, zasterilizovat.Voňavé, úžasné na cokoliv, nejlíp na domácí pizzu:
Bílá pizzová mouka, trochu oleje, kvasnice,voda.Řidší těsto se dá zpracovávat hned po vyhnětení, má čas nakynout už obložené, než se vyhřeje kulatá elektrická pícka-spíš otočný kamenný talíř jako remoska to vypadá.