Ředění slivovice



tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?)
17.4.2009 12:01

připojuji se k té mědi, ale v druhém demižonu to nedělá, tak nevím.matonka není dobrá, má minerály a může se zakalit, nejlepší je voda.a z čeho je špunt?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   
host - 144.181 (?), 15.4.2009 13:17

Mám takový problém cca před dvěma týdny mě na dně demižonu začla sedimentovat modrá usazenina. Docela jsem se toho zalekl. Demižon tam stojí už asi půl roku a při ředění jsem používal neperlivou vodu (myslím že to byla matonka). Nevíte čím to může být? Popřípadě jak tomuto předejít?

      
host - 122.179 (?), 15.4.2009 18:05

Poctivě přiznávám : nevím.Ví někdo o sedimentu modré barvy?  AB

         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 239.26 (?), 15.4.2009 20:18

Mohly by to být sloučeniny mědi z měděného chladiče.

            
host - 144.181 (?), 17.4.2009 11:23

Myslíš že by se to tam vytvořilo po tak dlouhé době a ne hned?ale právě je divné že v druhém demižonu se to nedělá, přemýšlel jsem už i nad tím, že jsem kupoval demižon jako starší, jestli to nemůže být tím. Ale zase jsem ho několikrát vyvařil.

               
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 17.4.2009 12:01

připojuji se k té mědi, ale v druhém demižonu to nedělá, tak nevím.matonka není dobrá, má minerály a může se zakalit, nejlepší je voda.a z čeho je špunt?

                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 17.4.2009 12:05

ještě mě napadlo... není to jen usazenina bez zabarvení a dno demižónu je z hrubého skla, které bývá zabarveno do zelenomodra a dává usazenině zabarvení odleskem?

                     
host - 146.31 (?), 21.4.2009 15:14

tak už jsem na to přišel, byla to nějaká sloučenina co se vysrážela s té matonky

                     
solutan - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 224.9 (?), 7.11.2009 7:15
Pálím již 23 let a podle odborné literatury kterou mám doma se má slivovice samozřejmě ředit destilovanou vodou a má mít okolo 55%. Já ji léta ředím převařenou vodou ze studny. Nechám ji vařit na kamnech v konvici tak 15 minut a nikdy jsem ji neměl zakalenou a mám doma schované vzorky 20 let staré a jsou stále průzračné.
                     
host - 122.179 (?), 7.11.2009 12:27

Jsem toho názoru, že vaše studniční voda by se dala použít i bez převaření.Znám pálenici, která léta používala pramenitou vodu(ze studánky)k ředění slivovice a nic se nezakalilo.Dnes však raději používají destilku. AB

                     
Jirka.zahrada.cz - (9) - 21.210 (?), 7.11.2009 17:07

To je jistě nějaký omyl. Destilovaná voda se nepoužívá k potravinářskému využití. K ředění se dneska používá demitralizovaná voda a to je rozdíl!!!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika