|
Liliovník Tulipánokvětý - usychání, 21.8.2020 Třeba to může býti pravda, ale raději věřím ověřeným zdrojům. Toto je takové, že jedna paní povídala. Také mám na zahradě liliovník, ale je starý teprve 17 let. |
 |
Liliovník Tulipánokvětý - usychání, 20.8.2020 Obvod se měří vždy ve výšce 130 cm. V Prachaticích je liliovník starý necelých sto let a má obvod 300 cm. Byl jsem v Podzámecké zahradě v Kroměříži a liliovník tamnější má obvod přes pět metrů a není mu ani 200 let. Takže si myslím, že obvod... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Liliovník Tulipánokvětý - usychání, 17.8.2020 Asi těžko mu je 370 let. Do Evropy byl dovezen v roce 1663 a u nás byla první rostlina vysazena až o více než 200 let později: roku 1865 v zahradě zámku Hluboká nad Vltavou. |
 |
Drtička větví - poradíte?, 22.4.2020 Dejte si pozor, když budete chtít drtič, tak vám dají rychloběžný a drtí noži. Pomaluběžným válcem drtí vždy štěpkovač. |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 4.3.2019 Kde se dají sehnat tyto štítky na sazenice v Čechách? |
 |
Co je to za strom?, 12.9.2018  Nevíte co to je za strom? |
 |
500 m.n.m - jaké jabloně vysadit?, 7.4.2018 Já mám v sedmistech metrech letní Discovery a Hanu a ostatní podzimní a zimní Angold, Melodie, Rozela, Rubinola, Lipno, Blaník, Selena, Topaz a Otava. Všechny by měly být rezistentní. Ve vyšších polohách je lepší vzrůstnější podnož, třeba MM106 a... celý příspěvek > |
 |
Zahradní drtič nebo štěpkovač, 7.4.2018 Toto co máte na fotce je do pomaluběžného štěpkovače. Drtič má nože. |
 |
Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 28.9.2017 U mě jednoznačně nejlepší Jonagold. |
 |
Používáte drtič?, 9.9.2017 Ano toto je drť vyrobená rychloběžným drtičem, takovou dávám do kompostu. Když chci štěpku ke keřům, tak použiji pomaluběžný štěpkovač a mám z toho krásné špalíky. |
 |
|
 |
Jakou magnoili, 3.9.2017 Magnolie stelatta (hvězdovitá) je tak 3 metry vysoká, kvete tak měsíc, ale květy má bílé. |
 |
Používáte drtič?, 1.9.2017 Co to tady plácáte za nesmysly, jděte si koupit štěpku a uvidíte jak vypadá a potom zjistíte, že něco takového se rychloběžným drtičem udělat nedá. Vůbec nevíte o čem mluvíte. |
 |
Muchovník lamarckii bez bližšiho určení odrůdy, 23.5.2017 Prince William není muchovník Lamarckův, ale muchovník kanadský. |
 |
Okrajovač okrajů trávníku okolo dlažby, 30.4.2017 Taky by mě to zajímalo a hledal jsem to na tom Vašem Ryhosu, ale nikde jsem to tam nenašel. Nemůžete dát přesný link anebo pod jakou sekcí to hledat? |
 |
Muchovník - jakou odrůdu, 13.3.2017 Já nemám Lamarkův, ale muchovník olšolistý. |
 |