Mohly sedimentovat, to nepopírám. Otázka zní proč a jak jste je odfiltroval. Čtenáře zajímá, jakou technikou a kdy, tedy po jaké době. S nařeďováním koncentrovaných ovocných destilátů mám jakési zkušenosti. Především chci zdůraznit, že líh, tedy ethylalkohol obohacený o jakési chuťové KOMPONENTY, se mísí s měkkou vodou v jakémkoliv poměru bez ohledu na teplotu obou médií. S tímto poznáním jsem ve sporu s názory různých autorů popisující ředění alkoholů, kteří doporučují předepsané teploty, které pokud se neodrží, zákal vždy vzniká. Není to pravda pokud není destilát zasažen úkapovými či dokapovými složkami. Ovšem pokud primární destilát těmito složkami zasažen je a po naředění se zakalil a po nějaké době zase vyčeřil, svědčí to pouze o tom, že se příslušná komponenta ze směsi částečně vypařila, ale k pití to je jen s rizikem ranního bolení hlavy. slosar-petr@seznam.cz