Jablkovice
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Jarda-XXL - (40) - 129.199 (?), 31.8.2010 19:17, zobrazeno: 12881x
Jsem v tomto prvnička.
Chci si naložit jablka na kořalku. Oberu jablka ze třech jabloní, většinou takovýty zimáky. Rozkrájím na čtvtky a vyřežu jaderníky, nastrouhám na robotu a nasypu do sudu. Přidám na 200l 3kg cukru, kvasinky a živnou sůl. nechám skvasit, odvezu do palírny. Dělám někde nějakou chybu, nebo je to v principu správně?
Jarda
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 24.183 (?), 31.8.2010 19:59
Jardo, jablkovice je fakt lepší z moštu, ale pořád je to jen jablkovice. Z hrušek je to jiná liga.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.241 (?), 17.10.2010 18:05
V německy mluvících zemích je oblíbený tzv. OBSLER, to jsou hrušky s jablky 50 na 50. Samozřejmě jistě záleží na druzích ovoce, které použijete. Chce to prostě vyzkoušet. V literatuře se již však nemluvío založení "máče", je-li použito jen vylisovaných šťáv, nebo podrceného ovoce. Je možná též varianta podrtit hrušky a přidat vylisovaný mošt z jablek (hrušky se dost špatně lisují). Lojza.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 17.10.2010 21:33
OBSTLER je skutečně destilát ze zralých a čerstvých hrušek a jablek.Pochází z luk a pastvin Rakouska-Vorlabergu.Chce to vyzkoušet, myslím si, že nápoj vznikl z přebytku zdravého letního ovoce, které se ručně otrhalo, pomlelo a nechalo vykvasit.Mít takový materiál, neváhal bych a zakvasil ho.Ne všude je ale vhodných aromatických odrůd hrušek a jablek takový dostatek. AB
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|