Hruškový kvas z neskorých odrôd



Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?)
19.1.2015 17:46

Ano, nejlevněji vyjde kyselina sírová.

nejlepší výsledek pro vývoj vůně z estrů obsažených v kvasu Vám dá kyselina mléčná

použitelná je prý kyselina citrónová, kterou po rozběhnutí kvašení v kvasu nahradí rozpuštěný CO2 (jako kyselina uhličitá - tedy pozor na odvětrání přebytku plynu).

a nejdražší s nehhorším poměrem cena/výkon jsou kyseliny fosforečná a kyseliny mravenčí, izomáselná, benzoová, sorbová,...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 16.9.2014 12:39

S hruškovým kvasem jsem měl v minulosti problém se zbytkovým cukrem, nechtělo se mu dokvasit.Koupil jsem od schimanského rozkladné enzymy, speciální kvasinky, a je po problému.

                     
host - 112.58 (?), 20.9.2014 19:44
Hruškovici už dávno popíjím, je skvělá jako vždycky. Do 100 litrů kvasu dávám 100 gramů kys. citronové koupené v každém obchodě a přidám cca 2 kg cukru. Letos bylo vykvašeno v cca 20 stupních za 3 týdny a vypáleno z 140 litrů kvasu 14 litrů 53% hruškovice, takže spokojenost. Ta kyselina je tam důležitá, aby se kvas nezvrhnul.
                     
host - 41.143 (?), 20.9.2014 20:25

Kys. citronová má jenom krátkodobý účinek. Již za několik dní se úroveň pH vrátí na původní hodnotu.

                     
host - 17.246 (?), 19.1.2015 14:02
Vadilo by kdybych do kvasu nalil misto kyseliny sirove, kyselinu mravenčí? Děkuji za odpověď.
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 19.1.2015 15:14

no to si přeberte sám...

Metylalkohol je prekurzorem metabolizovaným na kyselinu mravenčí, která v organismu savců narušuje nervová spojení. Nejmarkantnější pak je to u nervových spojení oka s centrem zraku....

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 19.1.2015 15:32

Nu, toxicity malého množství kyseliny mravenčí v kvasu bych se asi nebál, v některých zemích se dokonce přidává do potravin jako E 236. Jenže výrazně páchne a s alkoholem esterifikuje na ethylformiát, který je liposolubilní, těkavý a patrně by změnil chuť a vůni destilátu.

                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 19.1.2015 15:44

no, já bych se E 236 v kvasu již nebál (destilační teplota je vysoká a i soli zůstanou ve výpalcích = nepřejdou do destilátu), ale bál bych se s ní manipulovat. Mě stačí přirozená dávka, kterou obdržím při pletí kopřiv.

                     
host - 26.58 (?), 19.1.2015 16:06

Kyselina mravenčí se často používa jako dezinfekce,  tak se spíš bojím abych nezahubil kvasinky, když ji přijleju do kvasu. 

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 19.1.2015 17:25

Podtrženo, sečteno: Mravenčí nebrat!

                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 19.1.2015 17:46

Ano, nejlevněji vyjde kyselina sírová.

nejlepší výsledek pro vývoj vůně z estrů obsažených v kvasu Vám dá kyselina mléčná

použitelná je prý kyselina citrónová, kterou po rozběhnutí kvašení v kvasu nahradí rozpuštěný CO2 (jako kyselina uhličitá - tedy pozor na odvětrání přebytku plynu).

a nejdražší s nehhorším poměrem cena/výkon jsou kyseliny fosforečná a kyseliny mravenčí, izomáselná, benzoová, sorbová,...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika