Svou chuť získává whisky především způsobem výroby, druhem ječmene, fermentací a dalšími úpravami. Proto také nepomáhá dát čistý líh (z brambor) do soudků aby "chutnal jako whisky". I když by to bylo jistě levnější než klasická výroba. Nefunguje to. V soudcích whisky tzv. dozrává, tedy získává finální chuť (u whisky tedy sudy dubové). Soudky předtím použité pro jiné pití (sherry, portské, chardonnay, rum...) které se tak podílí na finální chuti. Prý se dokonce ve známé palírně Laphroaig používali i sud od slivovice.
Traduje se, že whisky se do soudků začala plnit poprvé od 17. století, kdy spořivý Skot nakoupit levné, použité soudky z Ameriky, původně po sherry. A whisky z těchto soudků získala lepší barvu (po destilaci je čirá) i lepší chuť. Odležením se vytrácí železitá pachuť a ztrácí se zbytky mědi. Do až přelomu 19. a 20.- století se whisky prodávala a pila mladá, neuzrálá a neodleželá. Takže na váš poněkud ironický dotaz odpověď: ve flaškách!
To nebylo nic proti použití sudů. To byla jen mírná reakce na vaše poněkud kategorické "bez chuti a bez zápachu". Chápu že se těď kroutíte a chytáte mne za každé slovíčko ale nepíšu kvůli nějakému flamewaru.