host - 4.57 (?), 11.4.2007 8:48
páleníci, supr že tu jste a zdravím vaška teoretika, hahaha.
mám problém, poraďte prosím, jestli znáte.
nikdo mi nechtěl udělat meruně, protože kvas trocha zoctovatěl. ve 120 ne, ale ve třech 50ltr hobočkách byl ocet. nakonec mi známý půjčil garáž s kotlem, ať si to otočím sám. už byl průser, že sem octové meruně pálil v březnu, ale bylo mi jich škoda ...no, první přepal do 12, druhý přepal jsem hlídal a típl sem při necelých 52%, pak už šla cítit kyselka, sice trošku, ale byla. zastavil jsem to pro sichr. jakto že je ta kořala kyselá? když tam z kyselky nešlo nic? a co s tím teď? pomůže třetí přečištění? pomalu odchází ten první smrad aldehydu, který tam byl docela dost cítit.... ale když sem nechal vyvětrat ve sklence, na druhý den byla vůně OK, ale jakto že je kyselá?
dík. f.
|