destilační přístroj
|
|
|
|
host - 4.57 (?) 11.4.2007 8:48
páleníci, supr že tu jste a zdravím vaška teoretika, hahaha.
mám problém, poraďte prosím, jestli znáte.
nikdo mi nechtěl udělat meruně, protože kvas trocha zoctovatěl. ve 120 ne, ale ve třech 50ltr hobočkách byl ocet. nakonec mi známý půjčil garáž s kotlem, ať si to otočím sám. už byl průser, že sem octové meruně pálil v březnu, ale bylo mi jich škoda ...no, první přepal do 12, druhý přepal jsem hlídal a típl sem při necelých 52%, pak už šla cítit kyselka, sice trošku, ale byla. zastavil jsem to pro sichr. jakto že je ta kořala kyselá? když tam z kyselky nešlo nic? a co s tím teď? pomůže třetí přečištění? pomalu odchází ten první smrad aldehydu, který tam byl docela dost cítit.... ale když sem nechal vyvětrat ve sklence, na druhý den byla vůně OK, ale jakto že je kyselá?
dík. f.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 15.3.2007 23:13
Frutana spol. s.r.o., Fu"gnerova 306, 388 01 Blatná
Již jsem tu psal, nepoužívat kvasnice, jsou pro něco úplně jiného!!
Stejně to platí o pivovarských kvasinkách, ty kvasí jiné cukry. Proč hledat něco jiného než to co je pdo danou věc připravené. Je to jako když naftovému autu budete přidávat benzín.Samozřejmě že to také pojede, ale jak. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.46 (?), 25.3.2007 12:05
Asi dost kvalitní kvasinky jsem nasel na www.palenice.net , SCHIMANSKY BRNO. Jedná se o kvasinky VIN 13 a POWER. Hodně úspěchů.
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.46 (?), 25.3.2007 12:11
Doplňuji : SCHIMANSKY ....... spřátelené weby
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.41 (?), 19.4.2008 22:28
konečně svatá pravda - předchozí přispěvatel ví o pálení kulové...
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.57 (?), 11.4.2007 8:48
páleníci, supr že tu jste a zdravím vaška teoretika, hahaha.
mám problém, poraďte prosím, jestli znáte.
nikdo mi nechtěl udělat meruně, protože kvas trocha zoctovatěl. ve 120 ne, ale ve třech 50ltr hobočkách byl ocet. nakonec mi známý půjčil garáž s kotlem, ať si to otočím sám. už byl průser, že sem octové meruně pálil v březnu, ale bylo mi jich škoda ...no, první přepal do 12, druhý přepal jsem hlídal a típl sem při necelých 52%, pak už šla cítit kyselka, sice trošku, ale byla. zastavil jsem to pro sichr. jakto že je ta kořala kyselá? když tam z kyselky nešlo nic? a co s tím teď? pomůže třetí přečištění? pomalu odchází ten první smrad aldehydu, který tam byl docela dost cítit.... ale když sem nechal vyvětrat ve sklence, na druhý den byla vůně OK, ale jakto že je kyselá?
dík. f.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 11.4.2007 23:02
Všechny zdraví Vašek teoretik. Myslím že octovou chuť neodstraníte ani 3,4, ani pátým pálením. Člověku je líto takovýto kvas ze vzácnějšího ovoce vylít, ale myslím že by jste si ušetřil spostu práce a problémů a kdo ví jaký bude výsledek. Já bych ho raději poslal do hnoje. Pro jistotu bych se ho bál použít i do ostřikovačů, pro případ nenadálé kontroly v silničním provozu. V TV. ukazovali, že musí zdražit lihoviny, prý je dražší cukr a kdesi cosi. Takže co vy odpůdci na ethanol z cukru. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.16 (?), 15.4.2007 16:07
Dotaz na Vaška teoretika. Podařilo se mi zředit destilát na 45% a to bez zákalu. Je to kvalitní destilovanou vodou, nebo kvalitním destilátem. Milan.
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.238 (?), 15.4.2007 20:29
Zdravím.Nejsem sice Vašek,ale taky teoretik.Podle mě se zákal vytvoří po zředění špatnou vodou.Jak by jinak mohli prodávat slivovici v obchodě,která má 40 voltů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|