destilační přístroj



host - 235.249 (?)
29.3.2009 19:26

Tím nedostanete rum, ale tuzemák.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 181.70 (?), 21.3.2008 7:17

Příjemný den, budu stručmý, snad nevadí.

1/ Moštoměr. Neni ale nutný, doslazovat Vám nedoporučuji a konec kvašení se při použití kvasné zátky pozná snadno.  Snad tedy pokud by Vás předem zajímá výnos. Jinak nedůležité.

2/ Lihoměr. Aby jste naředil výsledek na žádanou hodnotu.

3/Teploměr. Pokud již neni součástí kolony. U začátku je to pomocná ruka pro určení předkap-jádro-dokap a i pokročilého destilatéra to neurazí.

Pro více informací tu neni místo.

S pozdravem.

Deslik

                     
host - 178.24 (?), 29.3.2009 18:00

Pověra, která má zabránit "zneužívání"cukru! Slušná pálenka z cukru mé svou osobní vůni i chuť.Mimochodem tento cukerný líh se dá snadno upravovat jako velice slušný rum-přidáním trestě a karamelu.

                     
host - 235.249 (?), 29.3.2009 19:26

Tím nedostanete rum, ale tuzemák.

                     
host - 113.29 (?), 17.3.2008 6:48

lutru by mělo být přes polovinu objemu kotle.. Záleží ale také na konstrukci přístroje. Řešení - dolívat vodou je možné, zejména pokud tím docílíte  okolo 30% poměru alkoholu v lutru. Pozor na přílišné naředění, pak hrozí při běžné konstrukci aparátu (bez deflegmátoru..) ztráty, potečou vám brzy  přiboudliny.

                     
host - 158.238 (?), 17.3.2008 21:51

Je lepší pálit s deflegmátorem nebo bez deflegmátoru? Pokud s deflegmátorem tak první i druhé pálení? Z minulé odpovědi jsem pochopil, že pri použití deflegmátoru se oddálí priboudlina, tudiž dokap, tak že je jádra více? Prosím potvrďte jestli je můj výklad správný.

                     
host - 119.248 (?), 7.4.2008 12:30

Pozna niekto recepty ako sa vyraba lieh zo zemiakov? Dakujem

                     
host - 220.133 (?), 8.4.2008 4:39

Pálení z brambor je v domácích podmínkách dost nevýhodné. Ale návod vám tady napíšu, ale jestli chcete doma vyrábět líh tak vám doporučuji jít cestou přes kvašení cukru. Protože výtěžnost lihu z brambor je docela nízká tak 8-8,5 litru na metrák.

1. Oprané brambory se pod tlakem paří, tím popraskají stěny buňek a škrob v nich obsažený zmazovatí. Vytvořená kaše se ochladí na 60°C, přidá se do ní zelený slad na 100 kg brambor 4-5kg (naklíčené obilí obsahuje enzym Diastázu, který štěpí škrob na jednoduché cukry) Asi po hodině je škrob zcukřen a zápara se chladí na 18-20°C. Jak vyrobyt slad píšu u výroby Whisky o pár příspěvků výše.
2. Zápara se přečerpe do kvasných kádí (kvasinky - holovice) a nechá se kvasit. Kvašení se projevuje unikáním CO a zvyšováním teploty. Hlavní kvašení začíná po dvaceti hodinách a je ukončeno za tři dny.

3. Po ukončení kvašení se surovina destiluje. Získáváme surový líh a takzvané výpalky (-krmivo) Surový líh obsahuje 30 - 40% etylalkoholu, vodu a nepříjemně páchnoucí vyšší alkoholy, které tvoří tzv "přiboudlinu".

4. Znovu předestilujeme a máme relativně dobrý líh na výrobu likérů.

Přeju hodně úspěchů.

                     
host - 234.234 (?), 8.4.2008 18:10

Viete niekto o novom zákone čo sa týka destilácie liehov.

S počutia viem, že sa nejedná o trestný čin.

  Kamil

                     
host - 105.5 (?), 8.4.2008 21:23

To ještě neschválili ne?

                     
host - 58.62 (?), 8.4.2008 22:19

Zdravím, mám dotaz. Jaký úhel by měla mít Cu trubka mezi samotným kotlem a chladičem, popřípadě, jaká výška mezi nima má být. Děkuju.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika