vlašské ořechy
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 164.168 (?), 1.11.2007 19:08
Já je dávám do krabičky k topení, nikdy se mi nestalo, že by byli plesnivé nebo hořké. Babička je dávala do pytlů (např. od cibule) a věšela je na půdě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.75 (?), 13.11.2007 7:51
Prosím o radu. Máme ořechy "papíráky" a po sklizni jsme je volně ložené v bedýnce sušili venku. Potom jsme je dali ke kotli. Teď, když je rozloupneme, jsou jadérka sladká, ale potažená pavučinkou. Neví prosím někdo, jestli to je plíseň? Je škodlivá? Dá se nějak zlikvidovat? Nepomohlo by třeba zavaření? Děkuji za radu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 197.143 (?), 13.11.2007 10:55
Je to plíseň. My už to děláme tak že chořechy v době sklizně sušíme na slunci a pak je rychle vyloupeme a zpracujeme. I když máme polopapíráky až tvrdší.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.75 (?), 14.11.2007 6:34
Děkuji p. hostovi a p. Vysloužilovi za odpověď. Chtěla bych se ještě zeptat, zda ta plíseň je způsobená až po sběru, nebo zda může být chyba již při růstu na stromě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.141 (?), 19.11.2015 15:18
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|