vlašské ořechy



         
host - 15.172 (?) 
30.10.2006 19:56
Zmrazit, nic lepšího neexistuje.
  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 181.33 (?), 30.10.2006 19:58
Děkuji vyzkouším.
               
host - 91.244 (?), 31.10.2006 18:13
Samozřemě,že se jádra ořechů dají i zavařit.Dělám to celá léta.Stačí je zavařit 15minut.
                  
host - 66.8 (?), 24.11.2006 17:05

Když ořechy zavařujete, dáváte je do nějakého nálevu? Prosím o sdělení, jak se ořech zavařují.

                     
host - 167.13 (?), 18.12.2006 17:07
Stačí dát na dno sklenice trochu vody  1-2 mm.
         
host - 226.74 (?), 25.8.2007 19:18
Vyloupané ořechy nandám do sklenic, zavíčkuji a zavářím bez jakékoliv tekutiny v hrnci cca 20 minut. Je to osvědčené.
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 25.8.2007 21:41
Taky je zavařuji v menších skleničkách nasucho. Je to praktičtějí a nezabírají místo v mrazničce.
            
host - 154.1 (?), 21.10.2011 20:05

prosím jak dlouho mužu mít ořechy zavařené.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.7 (?), 21.10.2011 22:48

Zavařené je můžete mít libovolně dlouho. Jak budou chutnat ale, nevím. Neměl jsem je ve sklinkách nikdy déle déle něž 2,5 roku, po tu dobu chutnaly dobře.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 11.9.2007 14:32
Scvrklá jádra obvykle nejsou následkem přesušení. Na vině je buďto nedostatečné vyzrání plodů nebo onemocnění - tuším antraknózou.
   Zdravé ořechy se suší v jedné vrstvě na lísce - třeba na nevytopené, ale suché půdě.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika