Ja by som zase odporucil stepit liesky beznym sposobom a to anglickou kopulaciov a postannym platovanim. Stepime priblizne koncom marca az zaciatkom aprila , vruble berieme priamo zo stromu pozadovanej odrody, mozno ich na kratku dobu ulozit v chladnicke, alebo inom vhodnom mieste.Stepime na jednorocne vyhony ktore vyrastli bud samovolne alebo po nasom predchadzajucom zmladeni konarov a to asi 60-80 cm nad zemou. Ja pouzivam pasku perezanu na polovicnu sirku, lepsie sa s nou pracuje.Rezne plochy nezakryte paskou zamazeme steparskym voskom.Ujatelnost je asi 80 percent.Vruble pouzivam 2-3 ockove, zvycajne rastie iba jedno ocko, vyhon z neho narastie aj na 1 meter. Podrastanie vyhonov je v prvych rokoch po prestepeni trochu silnejsie ale ked stepovance ziskaju na sile a dobre rastu, vyhony podrastaju v beznej miere ako u neprestepovaneho kra.Od znamych som pred rokmi dostal odkopky liesok. po case ked zacali rodit som zistil ze niektore z nich su zrejme semenace a tak som ich skusil prestepit.Informacie som cerpal zo starej knihy o lieskach, nazov si uz nepametam.Je to dobra metoda ak je ker este mlady a chceme ho prestepit, alebo ak si chceme nastepit inu odrodu kvoli opelovaniu.Touto metodou tiez mozne zkulturnit nahodne semenace liesky.Ak sa mi podari vlozit fotografie tam to bude nazornejsie. S pozdravom afer.