Následky teplého počasí
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z H - Zlatý Zahrádkář (690) - 225.227 (?), 11.8.2018 8:11, zobrazeno: 6106x
Před 10 dny jsem odjížděl na dovolenou se zahradou a sadem v perfektním stavu, plně zalitou, ale když jsem se vrátil, není to pěkný pohled. Sad je ve 430 mnm, nicméně na kopci plně osluněném a vyhřátém. Sice tu 2 měsíce nespadla ani kapka, ale vše bylo plně zalité, a předpokládám, že vše se událo kvůli teplu, nikoli nedostatku vláhy u kořenů. Zkoušel jsem půdu, a nějakou vlhkost má. Všechny rybízy, maliny a kiwi mají kompletně spálené listy. Navíc 3 mladé hůře prosperující ořešáky mají také většinu listů spálenou. Dole na zahradě je spálené listí u obou angreštů, malin a nažloutlé a na koncích zaschlé listí u jinanu.
Lze předpokládat, že na jaře bez následků obrazí?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 148.5 (?), 11.8.2018 11:22
Ano, podzim v srpnu jsme měli několik předešlých let po sobě. A každý rok všechno znova obraší v naději, že bude líp. No... letos snad trochu líp je, z pohledu kytek, protože párkrát něco sprchlo i během léta. Teď 14 dní nic(před tím málo) a všechno šlo rapidně do pr... Kytkám uschly květy a listí, na keřích listí viselo jak vlajky. Trávníky vůbec neřeším, ty jsou v neudržitelném stavu už několik let. Závlahu na ně pustit nemůžu, není z čeho. Nejhůř to nesou topoly tady kolem, přišly o listí úplně, některé už to bohužel letos ale nedaly, dlouhodobý deficit vláhy v půdě se na nich podepsal
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.118 (?), 11.8.2018 22:18
Letos je to opravdu i na kiwi moc. Moje arguty mají letos poprvé nejen spálené listy, ale i plody, které masívně padají. J.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 173.17 (?), 11.8.2018 22:48
Tak na ořešáky to teplo u mne až tak žádný vliv nemělo. 
Ale na zeleninu ano, uschlo mně všechno (papriky, tykve, keříčkové fazole, okurky, atd.). Zbyly mně jen rajčata, které s vypětím všech sil zalévám.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|