Rozkvétání meruněk 2021
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 15.4.2021 12:59
Protože má pokračovat zimní slota, tak jsem ráno aplikoval na rozkvetlé meruňky ten PROLECTUS. V návodu se píše, že má jak protektivní, tak kurativní účinky a doufám, že to bude alespoň nějaká změna k těm doposud používaným fungicidům. Samozřejmě, že projevy monilie se začnou projevovat až později po odkvětu, ale sedět ze založenýma rukama a jen čekat co bude, se mi nechce. Ojedinělého čmeláka, kterého neodradí ani protivná zima, tady mám taky. Stále nekvete Kioto, Vesna, Vesprima, Harlayne. Z lednických, co tady mám, nejdéle rozkvétá Lenova, Frostina, Leala.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.130 (?), 15.4.2021 7:28
U nás na ostravsku už několik dní prší se sněhem. Jistou naději spatřuji v tom, že u meruněk stačí, aby odkvetlo 10% květů a úroda může být hezká. Daník
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.130 (?), 15.4.2021 11:21
jóó, to co roste v Břeclavi v chráněných zahradách venku, to musíme v Ostravě schovávat na zimu do sklepa a garáže a na Jablunkovsku už potřebujete rovnou vytápěný skleník :-)
Daník
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 15.4.2021 12:59
Protože má pokračovat zimní slota, tak jsem ráno aplikoval na rozkvetlé meruňky ten PROLECTUS. V návodu se píše, že má jak protektivní, tak kurativní účinky a doufám, že to bude alespoň nějaká změna k těm doposud používaným fungicidům. Samozřejmě, že projevy monilie se začnou projevovat až později po odkvětu, ale sedět ze založenýma rukama a jen čekat co bude, se mi nechce. Ojedinělého čmeláka, kterého neodradí ani protivná zima, tady mám taky. Stále nekvete Kioto, Vesna, Vesprima, Harlayne. Z lednických, co tady mám, nejdéle rozkvétá Lenova, Frostina, Leala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|