Rozkvétání 2022
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 2.4.2022 10:31
K tomu rozkvétání bych dodal, že tady u mě není Tsunami nejdříve rozkvétající. Jako první rozkvétá Big Red, Sweet Red, Wonder Cot. Pricia se ukázala jako pravděpodobně falešná, plody dozrávaly mnohem později. To je velká škoda. O meruňky dozrávající v červnu mám enormní zájem. Ta Sagittaria klidně falešná být múže, to se ukáže letos, jestli květy vydrží. Ale je to nadějné, přece jen se jedná o velmi ranou odrůdu, která klidně může kvést s podobně ranými odrůdami. Třeba roub meruňky Muscat de Nancy taky ještě nekvete. Přitom stromek údajně neexistující odrůdy Emerald Gold, kde je naroubován, kvete už dávno. Jestli by i samotný stromek Muscat de Nancy rozkvétal takhle pozdě, to nevím. Z broskvoní chtějí rozkvétat už skoro všechny "růžovky" např. Harbinger, Venus, Inka, Royal Vee, ale FM3 nikoliv, což je důležité. "Zaiger" růžovky samozřejmě taky chtějí rozkvést, to je jasný, aby mohly co nejdříve zmrznout. "Zvonkáče" ty jsou všechny ještě v klidu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 3.4.2022 16:15
Dobrý den. Před mrazovou pohromou jsem ještě vyfotil pár květů. Například taková nektarinka Snow Queen jako jediná spěchá s otvíráním zvonkovitých květů, také byla viditelně narašená už začátkem ledna, stejně jako meruňky. Zajímala by mě ta odrůda VESNA, jestli opravdu tak pozdě kvete, jako tato, co tady mám. Veselka, Vesprima a Veharda kvetou už "dávno". Druhý stromek Springtime bude zřejmě faleš, jelikož je to "růžovka", ten první měl asi největší zvonkovité květy, co jsem kdy viděl. Nádhera. A "co vaše réva"? Mám samozřejmě na mysli květy všeho druhu, nikoliv révu, ale některé názvy vláken člověku ulpí v hlavě a používá je pak. Zaigerovými růžovkami jsem myslel souhrnně všechny tyto odrůdy s růžovitými květy, ať už jsou od Zaigera, nebo ne. Například Springbelle, Sugar Time, Royal Majestic atd. Prozatím jsou těsně před otevřením.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.135 (?), 10.4.2022 17:37
Suncrest dnes, uvidíme co z té nádhery bude zítra. Hana, jihozápad Brna
|