Rozkvétání 2022

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.103 (?)
2.4.2022 22:23

takhle to dopadne, když je v zimě jaro a na jaře zima. Walter

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 2.4.2022 10:31

K tomu rozkvétání bych dodal, že tady u mě není Tsunami nejdříve rozkvétající. Jako první rozkvétá Big Red, Sweet Red, Wonder Cot. Pricia se ukázala jako pravděpodobně falešná, plody dozrávaly mnohem později. To je velká škoda. O meruňky dozrávající v červnu mám enormní zájem. Ta Sagittaria klidně falešná být múže, to se ukáže letos, jestli květy vydrží. Ale je to nadějné, přece jen se jedná o velmi ranou odrůdu, která klidně může kvést s podobně ranými odrůdami. Třeba roub meruňky Muscat de Nancy taky ještě nekvete. Přitom stromek údajně neexistující odrůdy Emerald Gold, kde je naroubován, kvete už dávno. Jestli by i samotný stromek Muscat de Nancy rozkvétal takhle pozdě, to nevím. Z broskvoní chtějí rozkvétat už skoro všechny "růžovky" např. Harbinger, Venus, Inka, Royal Vee,  ale FM3 nikoliv, což je důležité. "Zaiger" růžovky samozřejmě taky chtějí rozkvést, to je jasný, aby mohly co nejdříve zmrznout. "Zvonkáče" ty jsou všechny ještě v klidu.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.103 (?), 2.4.2022 22:23

takhle to dopadne, když je v zimě jaro a na jaře zima. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.4.2022 10:21

Napsal jste moc pěkně, milý pane Watře, a doložil to názorně i obrázky, ale ono to ve střední Evropě není zase tak nic mimořádného, že zima zlobí ještě i v dubnu. Kolikrát už jsme to zažili.

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 203.105 (?), 3.4.2022 12:59

pekné fotky kvitnúcich stromov. u mňa pred 2 dňami snežilo, teda všetko zasnežené ale kvitnúť začnú čerešne až cca 15.5, jablone o 2-3 týždne neskôr. sneh na kvetoch mám bežne, aj minulý rok som mal a to sa celkom teším, že nie je suchý mráz a kvety väčšinou prežijú. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.4.2022 16:15

Dobrý den. Před mrazovou pohromou jsem ještě vyfotil pár květů. Například taková nektarinka Snow Queen jako jediná spěchá s otvíráním zvonkovitých květů, také byla viditelně narašená už začátkem ledna, stejně jako meruňky. Zajímala by mě ta odrůda VESNA, jestli opravdu tak pozdě kvete, jako tato, co tady mám. Veselka, Vesprima a Veharda kvetou už "dávno". Druhý stromek Springtime bude zřejmě faleš, jelikož je to "růžovka", ten první měl asi největší zvonkovité květy, co jsem kdy viděl. Nádhera. A "co vaše réva"? Mám samozřejmě na mysli květy všeho druhu, nikoliv révu, ale některé názvy vláken člověku ulpí v hlavě a používá je pak. Zaigerovými růžovkami jsem myslel souhrnně všechny tyto odrůdy s růžovitými květy, ať už jsou od Zaigera, nebo ne. Například Springbelle, Sugar Time, Royal Majestic atd. Prozatím jsou těsně před otevřením.

Farclo (se stopami po Championu)
Farclo (se stopami po Championu)
Falešná Legolda s opylenými květy
Falešná Legolda s opylenými květy
Big Red
Big Red
Tardicot s ústrojovou nekázní (SPCH)
Tardicot s ústrojovou nekázní (SPCH)
Kioto
Kioto
Fortune
Fortune
Chernyj Barchat
Chernyj Barchat
Plumcot
Plumcot
Sagittaria
Sagittaria
Maycrest
Maycrest
Maycrest
Maycrest
Tsunami
Tsunami
Snow Queen
Snow Queen

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 10.4.2022 10:52

Dobrý den. Zajímaly by mě fotky Vašich švestkomeruněk, hlavně u odrůdy DAPPLE DANDY.  Někeré květy švestkomeruněk jsou více podobné slivoním (Chernyj Barcha), jiné meruňkám (Plumcot, Flavor Supreme, Flavor Queen)

Chernyj Barchat (švestkomeruňka)
Chernyj Barchat (švestkomeruňka)
Plumcot (švestkomeruňka)
Plumcot (švestkomeruňka)
Dapple Dandy (švestkomeruňka)
Majorita
Majorita
Majorita
Majorita
Romea
Romea
Snow Queen
Snow Queen
Flavor Supreme (švestkomeruňka)
Flavor Supreme (švestkomeruňka)
Flavor Queen (švestkomeruňka)
Flavor Queen (švestkomeruňka)
Regina
Regina
Princess
Princess
Regina
Regina
Regina
Regina

host - 168.135 (?), 10.4.2022 17:37
Suncrest dnes, uvidíme co z té nádhery bude zítra. Hana, jihozápad Brna

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 11.4.2022 18:31

Údolí Wachau, ráj rakouských meruněk.Nejpěstovanější odrůdou je tam z cca 90.% odrůda Klosterneuburg (některý z klonu Maďarské).

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.103 (?), 15.4.2022 10:50

třešně naplno kvetou a včelky pilně pracují, na snímcích jedna z nich. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.4.2022 12:36

Švestky už taky "jedou". Pilířová odrůda aziatek a pluotů FORTUNE už dokonce odkvétá. Tak teď jí může pěkně "vysmahnout" mráz. Nevím, co přesně platí u marhulek, ale u slivek kupříkladu pozdní Presenta a Prezident rozkvétají dříve než nejranější Herman. Chápu, že to dá hodně cvakání, než se povede pěkná fotka, ale přesto ta ostrost je jedinečná, pane Waltře. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz