Rozkvétání 2022
|
|
|
|
host - 213.137 (?) 1.4.2022 23:29
Údajně květ, který není opylený počká dokud se neopýlí. Pokud ho do té doby v tom ledovém mokru neopýlí dřív monilioza
V plném květu byla před 2mi dny (než dorazila zima) Tsunami, všechny poupata už otevřená. O 2 dny později jsou Leskora, VP a o ještě jeden den je Bergeron - tam jsou ještě taky neotevřené květy. Rozdíl v kvetení mezi odrůdami na severovýchodě 240mnm, max 3 dny. Vloni úplně stejně. Ale z předchozích březnových mrazů je vidět, že se otevřely květy jednak bez bílých lístků - hlavně Leskora - a cca 30% květů má uvinř černý plůdek.
Nejodolnější se jeví raněkvetoucí Tsunami, která skoro nemá černé plůdky a kvete celá bíle - ještě jsem se nedočkal plodů, tak snad je Tsunami z uh. ostrohu pravá, podle nejranějšího kvetení snad jo.
První otvírající květy jsou taky na Francoise, a Sagittarii ze spomyšle (takže asi záměna?)- z roubu sagittarie odjinud jsou květy ještě zavřené. Divný. Fairhaven sem tam první otevírající květ na vrcholcích. Sunhaven opožděnější. Jak je to s kvetením Sagittarie, máte někdo? MH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 1.4.2022 11:12
V sadě skví se jara květ, zemský ráj to napohled. Do rozkvetlých meruněk naložených trvale ve vodě to přešlo do vytrvalého sněžení, fučí a zima jako z těch Ladových obrazů. Zemský ráj to napohled, co tím mysleli? MH
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 1.4.2022 11:34
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 1.4.2022 19:13
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 1.4.2022 21:12
Copak o to, pane SPCH,.nohy ať si praskaj, jen aˇvydrží meruňky a broskvoně. Mě by zajímalo, jak to všichni máte s tím kvetením. Třeba tady je v plném květu například Velkopavlovická meruňka, máte jí taky? Bergeron teprve začíná kvést, v současném počasí, které má pokračovat i nadále, bude bez opylení, ale snad alespoň nezmrzne.
|
|
|
|
|
|
|
host - 46.103 (?), 1.4.2022 21:44
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 1.4.2022 23:29
Údajně květ, který není opylený počká dokud se neopýlí. Pokud ho do té doby v tom ledovém mokru neopýlí dřív monilioza
V plném květu byla před 2mi dny (než dorazila zima) Tsunami, všechny poupata už otevřená. O 2 dny později jsou Leskora, VP a o ještě jeden den je Bergeron - tam jsou ještě taky neotevřené květy. Rozdíl v kvetení mezi odrůdami na severovýchodě 240mnm, max 3 dny. Vloni úplně stejně. Ale z předchozích březnových mrazů je vidět, že se otevřely květy jednak bez bílých lístků - hlavně Leskora - a cca 30% květů má uvinř černý plůdek.
Nejodolnější se jeví raněkvetoucí Tsunami, která skoro nemá černé plůdky a kvete celá bíle - ještě jsem se nedočkal plodů, tak snad je Tsunami z uh. ostrohu pravá, podle nejranějšího kvetení snad jo.
První otvírající květy jsou taky na Francoise, a Sagittarii ze spomyšle (takže asi záměna?)- z roubu sagittarie odjinud jsou květy ještě zavřené. Divný. Fairhaven sem tam první otevírající květ na vrcholcích. Sunhaven opožděnější. Jak je to s kvetením Sagittarie, máte někdo? MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|