Rozkvétání 2022

host - 91.196 (?)
1.4.2022 19:13

Je mi z toho trochu úzko-zrána bude leckde kluzkofrown! Sádry, dlahy, hole galské zpevní oudy lidí prasklécheeky. Písek, sůl a kamínek-zdraví jasný plamínekwink. A k těm sakurám-jo, je to krásné, ale když se zadaří dopěstovat např.broskev, tak je to safra přidaná hodnota...enlightened SPCH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.103 (?), 31.3.2022 22:33

je načase rozloučit se s nádhernými kvítky broskvoní a s jejich opylovači. Za týden po té nádheře nezbude nic. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 1.4.2022 10:10

Krásné, pane PP II. Mně začíná jen Sagitaria a Maycrest, ale to jsou malé stromky. Je pravda, že ta "placka" koupená jako nektarinka Flavortop taky začíná. Meruňky sice stále kvetou, ale už třetí den "naprázdno", protože přestaly létat včely. Zima. déšť a lepší to nebude, takže ideální podmínky pro moniliovou spálu a kadeřavost listů broskvoně. Proto jsem nabádal před květem ještě k použití Syllitu. V dalších leech asi nic jiného nezbude, než používat dodatečně po "mědi" ten Kumulus, když není Syllit. 

host - 213.137 (?), 1.4.2022 11:12

V sadě skví se jara květ, zemský ráj to napohled. Do rozkvetlých meruněk naložených trvale ve vodě to přešlo do vytrvalého sněžení, fučí a zima jako z těch Ladových obrazů. Zemský ráj to napohled, co tím mysleli? MH

host - 91.196 (?), 1.4.2022 11:34

Do těch slov je zašifrovaná Touha-ta je totiž Zázrak, kámo, Zázrakcheeky! A ten se neděje Nonstopwink. Nakoukl jsem ven, vítr mně přehodil Pramínek vlasů-snad Až na vrcholky horsmiley. Zamávaly mi Holky z naší školky, já na ně zavolal: Zuzanoó, Tereza, jedině Tereza, mela by slyšet píseň mou... a v tom jsem se probudil s rukou... za hlavoulaugh. Veselého Apríla Vám všem ze heartpřeje SPCH.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 1.4.2022 14:06

Pan SPCH opět boduje yes Mně jeho příspěvky vždy potěší. Ústrojové nekázni květů, tak té jsem se opravdu zasmál. smiley V sadě skví se jara květ, Martine, a toť vše, myslíš? Tahle psouská zima snad ani nemůže už nikoho bavit. Pan Waltr předvádí excelent fotografie a můj Springcrest se taky chce už otvírat, bohužel. Belmondo pana PP II, to je nádhera. Připomíná mně to sakury, co už dávno rozkvetly Japončíkům u nich doma. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 1.4.2022 17:39

Leden na rampouchy hrál,
únor posune den dál,
březen trávu tlačí vzhůru,
duben barví stromům kůru.

host - 91.196 (?), 1.4.2022 19:13

Je mi z toho trochu úzko-zrána bude leckde kluzkofrown! Sádry, dlahy, hole galské zpevní oudy lidí prasklécheeky. Písek, sůl a kamínek-zdraví jasný plamínekwink. A k těm sakurám-jo, je to krásné, ale když se zadaří dopěstovat např.broskev, tak je to safra přidaná hodnota...enlightened SPCH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 1.4.2022 21:12

smiley Copak o to, pane SPCH,.nohy ať si praskaj, jen aˇvydrží meruňky a broskvoně. Mě by zajímalo, jak to všichni máte s tím kvetením. Třeba tady je v plném květu například Velkopavlovická meruňka, máte jí taky? Bergeron teprve začíná kvést, v současném počasí, které má pokračovat i nadále, bude bez opylení, ale snad alespoň nezmrzne.

host - 46.103 (?), 1.4.2022 21:44

Bergeron je samosprašný.

host - 213.137 (?), 1.4.2022 23:29

Údajně květ, který není opylený počká dokud se neopýlí. Pokud ho do té doby v tom ledovém mokru neopýlí dřív moniliozasurprise

V plném květu byla před 2mi dny (než dorazila zima) Tsunami, všechny poupata už otevřená. O 2 dny později jsou Leskora, VP a o ještě jeden den je Bergeron - tam jsou ještě taky neotevřené květy. Rozdíl v kvetení mezi odrůdami na severovýchodě 240mnm, max 3 dny. Vloni úplně stejně. Ale z předchozích březnových mrazů je vidět, že se otevřely květy jednak bez bílých lístků - hlavně Leskora - a cca 30% květů má uvinř černý plůdek.

Nejodolnější se jeví raněkvetoucí Tsunami, která skoro nemá černé plůdky a kvete celá bíle - ještě jsem se nedočkal plodů, tak snad je Tsunami z uh. ostrohu pravá, podle nejranějšího kvetení snad jo.

První otvírající květy jsou taky na Francoise, a Sagittarii ze spomyšle (takže asi záměna?)- z roubu sagittarie odjinud jsou květy ještě zavřené. Divný. Fairhaven sem tam první otevírající květ na vrcholcích. Sunhaven opožděnější. Jak je to s kvetením Sagittarie, máte někdo? MH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz