Ochrana květů meruňky netkanou textilií
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 11.3.2021 10:01
no, jak už jsem tu psal, ta zakrývací plachta s oky se mi jeví lepší proto, že se dá lépe na strom pověsit a oka u země lze jednoduše využít k zatížení. Tím je plachta napnutá a lépe odolává větru. Samozřejmě je taky pevnější, nepotrhá se a nepoškodí větve obalené květy.Taky rozměr, zpravidla 4x5m, se jeví užitečnější. Ke spojení plachet se místo kolíčků na prádlo mnohem lépe hodí plastové klipsy pro uchycení rostlin. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 19.3.2021 14:02
Meruňkáří mě snad odpustí ale nevěděl jsem kam tento příspěvek zařadit a nové téma by bylo zbytečné.Počátkem března jsem kopulací narouboval na letorosty dvě nové odrůdy jabloní.Na včerejších snímcích je vidět orosení v kopulačním řezu (omlouvám se za kvalitu) a vzhledem k avizovaným hlubokým mrazům mám obavy zmrznutí orosení a možného poškození srůstových pletiv.Omotal jsem spoje silnou vrstvou husté netkané textilie.Nevím zda to pomůže ale v noci a dnes celé dopoledne sněžilo a na zesíleném obalu by mohla vzniknout sněhová krusta a případně i tepelně chránit.Zatím jsem nikdy takový problém neřešil ale pro klid dušičky jsem udělal toto opatření.Doufám, že to příroda zvládne.Jedná se o exkluzivní jabloňové sorty.Loni jsem také rouboval kopulací na venkovní podnožový letorost ovšem počasí mělo zcela jiný průběh.Roubované podnože člověk založí do sklepa a v klídku čeká na vhodné počasí k výsadbě.Možná moje zbytečná obava ale sychr je sychr.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 19.3.2021 19:00
paní zima se rozhodla udělat pořádný zářez do budoucích květů. Předpověď není vůbec slibná a zejména v okrajových oblastech se může stát, že nakonec skoro nic nepokvete. Moje meruňkové pupeny jsou na tabulce kritických hodnot zmrznutí od p. Vladimíra ve stádiu C a pro toto stádium jsou kritické hodnoty možného zmrznutí -4° a nižší. Předpověď na nedělní ráno pro Č. Budějovice je -7° ve výšce 2m. Bohužel vzhledem k mému zdravotnímu stavu nemohu letos učinit žádná opatření pro zmírnění případných škod.Tak uvidíme, jestli něco přežije. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 21.3.2021 9:37
tak letošní stav je příznivější, než vloni, kdy přesně tento den mi meruňky i broskvoně vesele kvetly. Na druhé straně dnes ráno v Brně -7°, v Holešově ještě o stupeň víc, v jihozápadní polovině ČR opravdu dost silný mráz, který stačí na poničení květních pupenů. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|