Mráz ve vegetačním období v roce 2024
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.1 (?), 3.5.2024 18:48
Korzáre, proč útočíte na ženu? Že napsala pravdu?
Vy ze sebe dělat blba nemusíte, Korzáre...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.202 (?), 3.5.2024 19:43
Aha, pokud se vás dotklo to "na poly", tak se omlouvám, ale jako poloviční Moravačce mě to tahalo za oči a furt jsem přemýšlela, co s tím má společné pole...
Jinak už jsem tady psala, že u nás na Pražském Předměstí je všechno pryč, možná zůstane pár ks Hanity za chatou. O 1km dál u soutoku Labe s Orlicí mají prý stromy obalené - jsou víc v centru. Tiše závidím... Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 113.182 (?), 5.5.2024 15:10
Přesně to samé i u mne. Radoval jsem se, že jablka přežily, ale tak 80-90% u mne je pryč. Navíc ty plody co přežily mráz na sobě mají takové malé prasklinky, takže vůbec nemusí dozrát. Nejvíce toho přežilo na raně kvetoucích Rubinolách. Odolné se také ukázaly James Grieve, Spartan, Cortland a jeden strom Topazu, který měl asi štěstí, protože druhý strom 10m od něj topazu kompletně vymrzl. Z broskví přežil jen Sunhaven, na něm nezmrzlo nic.
Vyplatí se vůbec ty jabloně stříkat (strupovitost + obaleč)? Pokud přežilo jen 20 jablek na velkém stromě? Pokud bude opět hodně obalečů, tak nezmzlé plody zlikvidují a stromy zůstanou na podzim holé bez jablek.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.1 (?), 5.5.2024 15:33
Bohužel u jabloní vymrzly i květy, které byly v době příchodu mrazu teprv v poupatech. Ty normálně vykvetly, odkvetly, ale po opadu okvětních lístků jsou plůdečky uvnitř hnědé a opadávají.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |