Meruňky 2024
|
|
|
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (1934) - 168.103 (?) 27.6.2024 16:53
Tak meruňky mám moc rád, ale taky houby, zeleninu a já nevím, co ještě. Takže svou rodnou hroudu neopustím a musím si vystačit se starou dobrou Karolou, kterou teď sklízím a rezistentní Betinkou. Úroda z nich mi postačí. Vedle toho mám ale letos nadprůměrnou úrodu broskvoní. Uznávám, že atraktivitou plodů se broskve s meruňkami rovnat nemohou, ale dozrávají ve stejnou dobu, netrpí tolik monilií, jak ve dřevě, tak v plodech, úroda na broskvoních dozrává postupně, plody se dají skladovat déle a za posledních 25 let jsem neměl u broskvoní ani jeden rok výpadek úrody, zatímco meruňky jsem ochutnal jen asi desetkrát. To všechno dohromady u mě znamená, že broskvoně mají u mě na zahrádce prim a meruňky jsou jen okrajové. Zároveň uznávám, že jinde to je naopak, tam ale třeba nejde tak dobře nějaký druh zeleniny nebo nerostou houby. To už ale tak prostě je a ani oteplování planety to nejspíš nezmění. Tak ať nám to všem dobře roste. Walter
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (1934) - 168.103 (?), 27.6.2024 16:53
Tak meruňky mám moc rád, ale taky houby, zeleninu a já nevím, co ještě. Takže svou rodnou hroudu neopustím a musím si vystačit se starou dobrou Karolou, kterou teď sklízím a rezistentní Betinkou. Úroda z nich mi postačí. Vedle toho mám ale letos nadprůměrnou úrodu broskvoní. Uznávám, že atraktivitou plodů se broskve s meruňkami rovnat nemohou, ale dozrávají ve stejnou dobu, netrpí tolik monilií, jak ve dřevě, tak v plodech, úroda na broskvoních dozrává postupně, plody se dají skladovat déle a za posledních 25 let jsem neměl u broskvoní ani jeden rok výpadek úrody, zatímco meruňky jsem ochutnal jen asi desetkrát. To všechno dohromady u mě znamená, že broskvoně mají u mě na zahrádce prim a meruňky jsou jen okrajové. Zároveň uznávám, že jinde to je naopak, tam ale třeba nejde tak dobře nějaký druh zeleniny nebo nerostou houby. To už ale tak prostě je a ani oteplování planety to nejspíš nezmění. Tak ať nám to všem dobře roste. Walter
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.25 (?), 27.6.2024 17:00
Korzár moc kumštu co se týče řezu a probírky nepobral... Z jeho popisů odrůd člověk nemá zhola nic... To je pořád dokola..."fantastická chuť, šťavnatá, sladoučká jako med". Aha, a ještĕ "mimoradne chutna děťom". Dokolečka dokola, všechno super, užasné. On totiž s naivitou dítěte věří všemu, co si přečte na fejsbúku, všechno co napíšou jeho kámoši, olajkuje. PZP na to kápnul, když napsal, že doktor Vysloužil by byl pro fórum mnohem bohatším přínosem, než arogantní pajáci určitého typu...
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 27.6.2024 17:10
Celkem by mě potěšilo, kdyby se Korzár naučil už konečně nějakou jinou "písničku" Je to dost nudné. Pokud jde o 145.214, tak si uvědomte, že největší zoufalci jsou tady lidé jako jste vy, co se skrývají pod anonymními čísly a nemají žádné jméno. Nic proti tomu, pokud by jste přispěl něčím pozitivním jako například pán, který uvedl tabulku přibližného termínu postřiku proti obalečům na Slovensku, nikoliv jako vy urážkami ostatních. Mimochodem, že Korzár nikoho neuráží není pravda. Paní Lídu nazval blbem a dosud se neomluvil. Divím se, že to nikomu nevadí. Teď jsem si dodatečně všiml, že příspěvek v podobném duchu napsal i pan Walter.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.219 (?), 28.6.2024 22:42
Parádní
Takže Flavorella jednička mezi plumcotama, kolik mají % Brix?. A ta Apredelice napiště pak chuť. Ještě je nějaká Delicecot/Delicot... v názvu mají všechny delice - asi delikátní... jestli to bude pravda. MH
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.25 (?), 29.6.2024 13:25
Maďarskou a Velkopavlovickou nic nepředčí. (Co)Coty jsou jenom neslaná-nemastná nahrážka. Pro ty, co to neumí s M. a VP...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|