Meruňky 2024

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1934) - 168.103 (?)
27.6.2024 16:53
Tak meruňky mám moc rád, ale taky houby, zeleninu a já nevím, co ještě. Takže svou rodnou hroudu neopustím a musím si vystačit se starou dobrou Karolou, kterou teď sklízím a rezistentní Betinkou. Úroda z nich mi postačí. Vedle toho mám ale letos nadprůměrnou úrodu broskvoní. Uznávám, že atraktivitou plodů se broskve s meruňkami rovnat nemohou, ale dozrávají ve stejnou dobu, netrpí tolik monilií, jak ve dřevě, tak v plodech, úroda na broskvoních dozrává postupně, plody se dají skladovat déle a za posledních 25 let jsem neměl u broskvoní ani jeden rok výpadek úrody, zatímco meruňky jsem ochutnal jen asi desetkrát. To všechno dohromady u mě znamená, že broskvoně mají u mě na zahrádce prim a meruňky jsou jen okrajové. Zároveň uznávám, že jinde to je naopak, tam ale třeba nejde tak dobře nějaký druh zeleniny nebo nerostou houby. To už ale tak prostě je a ani oteplování planety to nejspíš nezmění. Tak ať nám to všem dobře roste. Walter
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KORZÁR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 49.56 (?), 27.6.2024 16:36

Aspoň pár záhradkárov je tu normálnych je taká pesnička v ktorej sa spieva závisť a zášť, ale nikto nevidí tu starostlivosť o tie stromy aby boli také aké sú to nieje len že niektoré odrody nezmrznú tam je toho viac a to ti mudrlanti nevidia.Treba aj testovať vyberať odrody do nášho prostredia každej sa tu tiež nedarí potom postreky.Práve dozrel prvý plod Šalach Ananasnyj 17 Brix chuťovo výborný keby bol sladší už by to nebolo ono Sonnenschein slabota premrzol zostal iba jedna marhulka.Flavorella prvý krát skúšame z tejto odrody robiť džem. 

Marhule
Marhule

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1934) - 168.103 (?), 27.6.2024 16:53
Tak meruňky mám moc rád, ale taky houby, zeleninu a já nevím, co ještě. Takže svou rodnou hroudu neopustím a musím si vystačit se starou dobrou Karolou, kterou teď sklízím a rezistentní Betinkou. Úroda z nich mi postačí. Vedle toho mám ale letos nadprůměrnou úrodu broskvoní. Uznávám, že atraktivitou plodů se broskve s meruňkami rovnat nemohou, ale dozrávají ve stejnou dobu, netrpí tolik monilií, jak ve dřevě, tak v plodech, úroda na broskvoních dozrává postupně, plody se dají skladovat déle a za posledních 25 let jsem neměl u broskvoní ani jeden rok výpadek úrody, zatímco meruňky jsem ochutnal jen asi desetkrát. To všechno dohromady u mě znamená, že broskvoně mají u mě na zahrádce prim a meruňky jsou jen okrajové. Zároveň uznávám, že jinde to je naopak, tam ale třeba nejde tak dobře nějaký druh zeleniny nebo nerostou houby. To už ale tak prostě je a ani oteplování planety to nejspíš nezmění. Tak ať nám to všem dobře roste. Walter

host - 234.25 (?), 27.6.2024 17:00
Korzár moc kumštu co se týče řezu a probírky nepobral... Z jeho popisů odrůd člověk nemá zhola nic... To je pořád dokola..."fantastická chuť, šťavnatá, sladoučká jako med". Aha, a ještĕ "mimoradne chutna děťom". Dokolečka dokola, všechno super, užasné. On totiž s naivitou dítěte věří všemu, co si přečte na fejsbúku, všechno co napíšou jeho kámoši, olajkuje. PZP na to kápnul, když napsal, že doktor Vysloužil by byl pro fórum mnohem bohatším přínosem, než arogantní pajáci určitého typu...

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 27.6.2024 17:10

Celkem by mě potěšilo, kdyby se Korzár naučil už konečně nějakou jinou "písničku" Je to dost nudné. Pokud jde o 145.214, tak si uvědomte, že největší zoufalci jsou tady lidé jako jste vy, co se skrývají pod anonymními čísly a nemají žádné jméno. Nic proti tomu, pokud by jste přispěl něčím pozitivním jako například pán, který uvedl tabulku přibližného termínu postřiku proti obalečům na Slovensku, nikoliv jako vy urážkami ostatních. Mimochodem, že Korzár nikoho neuráží není pravda. Paní Lídu nazval blbem a dosud se neomluvil. Divím se, že to nikomu nevadí. Teď jsem si dodatečně všiml, že příspěvek v podobném duchu napsal i pan Walter.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1934) - 168.103 (?), 27.6.2024 17:18

Já jsem si pane Korzáre vždy rád přečetl Vaše příspěvky tady na tomto fóru, ještě za doby původního majitele nebo pak na spřáteleném slovenském fóru. I tady si je rád přečtu. Možná je to jen Vaše osobní věc, ale mě pořád vrtá hlavou, proč náhle, když jste začal přispívat sem, jste se ve stejném okamžiku úplně odmlčel na slovenském fóru. Myslím si, že i tam by si se zájmem Vaše příspěvky někdo rád přečetl. Já tedy rád napíšu příspěvky s fotkami sem i tam a nevidím v tom problém a takových je nás tu víc. Jde přeci o osvětu, nebo se mýlím? Walter

KORZÁR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 49.56 (?), 27.6.2024 20:21

Zdravím vás pán Walter na tomto fóre som iba kvôli 2 kámošom chceli aby som sem občas dal nejaký príspevok tak som začal dávať.Na konkurenčné fórum ktoré je tiež dobre nemám už čas.Pýtal sa ma nato aj M.Prasličak keď sme spolu boli na degustácii v decembri u Buzrlu na Morave tiež vravel veľmi ho zaujímali novinky hlavne čo sa týka jabloní.Vždy nás tam je asi 15 hodnotíme odrody jabĺk. Vždy im tam ukazujem nové články videá v tablete.Potom som Mirkovi ukázal na koľkých fórach som na facebooku s koľkými priateľmi pestovatelmi si píšem v ich jazyku na každej klávesnici je prekladač takže stále si prehodím jazyk aký potrebujem preto som dosť vyťažený lebo rád čítam a pozerám nové videá a články čo mi zase posielajú šlach.stanice vtedy to Mirek pochopil keď som im ukázal veľmi veľa zaujímavých vecí. Keď máte facebook alebo mesenger pripadne Gmail pošli té mi budem vám posielať zaujímavé články a videá samozrejme už preložené. Rád komunikujem z rozumnými priateľmi ktorých baví to čo mňa Davit, Boris Krška pracuje teraz v Holovousy keď mu posielam novinky cez Whats App je stoho mimo vravel ako sa k takým info. dostávaš vravím musíš tam byť zaregistrovaný a prihlásený.Postupne budem dávať ďalšie odrody čo nezmrzli hlavne kámoši z Moravy mi volajú ktoré marhulky im v sade vydržali v mrazovej doline má kámoš veľa odrôd mal -11C skoro všetko zmrzlo iba jedna talianska odroda vydržala to má zaujíma takéto tipy a zaujímavé telefonáty tak sa posunete s odrodami ďalej v predajni na jeseň neviete čo kúpite takéto rady od priateľov sadarov sú super idete si v zime pre vrúble. Sledujem zahraničné fóra tam dávajú veľa noviniek teraz marhúľ stačí sa snimi spojiť a zase sú vrúble asi tak.

Marhulka
Marhulka

KORZÁR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 49.56 (?), 27.6.2024 21:15

Pre pána Mičurin ll to je pre Vás práve som dočítal stránku z usa Minnesota šlach.stanice dnes predctavili novú odrodu jablka, Dominik Schreiber z Rakúska zase dal krásne video z ich marhulových sadov toto ma zaujíma dám vám iba foto.

Jablká
Jablká

KORZÁR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 49.56 (?), 28.6.2024 17:14

Nádherne sa už vyfarbila Apridelice druhý stromček je v tieni preto je menej vyfarbený.Flavorella postupne dozrieva najlepšia je padnutá zo stromu.

Marhulky
Marhulky

host - 212.219 (?), 28.6.2024 22:42

Parádní yes

Takže Flavorella jednička mezi plumcotama, kolik mají % Brix?. A ta Apredelice napiště pak chuť. Ještě je nějaká Delicecot/Delicot... v názvu mají všechny delice - asi delikátní... jestli to bude pravda. MH

host - 234.25 (?), 29.6.2024 13:25
Maďarskou a Velkopavlovickou nic nepředčí. (Co)Coty jsou jenom neslaná-nemastná nahrážka. Pro ty, co to neumí s M. a VP...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu19:08
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu18:48
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika