Meruňky 2022-2
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 5.7.2022 12:35
Tak to je náramná nádhera, tenhle Perle Cot, to by měl radost snad i pan Fiala z takových červených marhulek. Perle ze Spomyšle nemusí být ani žádná Perla, ale bůhvíco. Jinak, pane z Buchlova, nevím přesně co máte na mysli, snad FCB, ale já mám starý foťáček Olympus a starý noťas a fotky vkládám normálně. Sem tam nějaký škarohlíd, hnidopich a pochybovač se vždycky najde, ale já budu pokračovat tak, jako doposud.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 5.7.2022 12:35
Tak to je náramná nádhera, tenhle Perle Cot, to by měl radost snad i pan Fiala z takových červených marhulek. Perle ze Spomyšle nemusí být ani žádná Perla, ale bůhvíco. Jinak, pane z Buchlova, nevím přesně co máte na mysli, snad FCB, ale já mám starý foťáček Olympus a starý noťas a fotky vkládám normálně. Sem tam nějaký škarohlíd, hnidopich a pochybovač se vždycky najde, ale já budu pokračovat tak, jako doposud.
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 9.7.2022 17:55
Ještě něaké zářící Perle coty, tentokrát už všechny měkké, padají. Přes chladné a zatažené počasí kvalita velmi dobrá, štavnaté středně sladké až sladké, lahodné, po deštích nepraskají, nehnijí, ohromná výdrž, asi stejné jako ten ranější Magic cot, tedy bez té typické meruňkové chuti jakou má Leskora, jinak supr
Leskory dnes posední přezrálé plody, už marmeládové, rozplizlé po deštích.
Taky první spadlá měkká Vanillacot, a měkne i Big red. Vanilka zatím taková neutrální, má být cukernatá, ale to počasí se netrefilo, počkám na další. MH
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 9.7.2022 17:57
Vlevo Perlecot, vpravo první bělomasá Vanillacot. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 10.7.2022 9:16
Nevím, kdo je pan TJ, ale COT International má Tomcot zařazený mezi svými odrůdami už roky. Hodnotí ji v superlativech, což já můžu říct snad jen o odrůdě Velkopavlovická,, o tomto Tomcotu vůbec. Upřimně řečeno, co je mi platné, že někde je úžasný, když u mě není. Jestli je z Kanady nebo USA, to už je fuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|