Meruňka z pecky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 101.49 (?), 17.1.2019 8:00
"... všechny zdroje uvádí, že St. Julien sucho nesnáší"
A loňský rok je toho důkazem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 24.7.2022 12:08
A já jsem pane Vysloužile přivezl od Dambořic pecek 5 a jen jedna vyklíčila. Letos mohu provést první chutové hodnocení plodů Dambořického semenáče. Plod spíše kulovitý velikosti Leskory nebo i některé trochu větší. Oranžová slupka s červeným tečkovaným líčkem. Dužnina oranžová, středně štavnatá a dobře odlučitelná od pecky. Výrazné aroma jako třeba u Madarky u ní nenajdete, ale vyzrálé plody jsou opravdu hodně sladké s lehkou kyselinkou na konci. Ta sladkost při prvním nakousnutí je překvapující. Asi teda něco naroubudu... :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 24.7.2022 13:11
Pane Petře, pan Vysloužil zde má poslední příspěvek z 8.7. 2022 15:38 hod. Ale jsem rád, že se oval aspon jeho tiskový mluvčí. :-) A jak to pokračuje se sklizní meruněk, počítáte to na desítky kg nebu už metráky? Kdybyste měl do budoucna zázem o stromeček Dambořického semenáče do kolekce své sbírky, rád ho pro vás vypěstuju. ;-) Ale to víte, trvá mně hodně dloho než začnu někomu na internetu věřit po těch nechvalných útocích haterů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.199 (?), 1.3.2016 7:11
Na zahradě nám vyrostla z pecky meruňka / asi od souseda /.Nechali jsme ji, rostla jako divá.Každý rok je obsypaná plody a i když jsou o něco menší, jsou chutné a voňavé.
|
|
|
|
|
|
|
|