Marhulky kvitnutie jar 2025🍑

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6633) - 9.142 (?)
31.3.2025 18:11

Dobrou radu dá ti každý přítel, málokterý ale peněz pytel. Zde lilo včera večer celovečerně, dnes několikrát za sebou a to fest. Broskvoně jsou ukázněně schované, réva začala slzet. Vím, jsem v meruňkách, omluva.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10464) - 70.240 (?), 29.3.2025 12:29

Tento rok je zaujímavý tím že všetky odrody skoro naraz kvitnú aj tie Ruske či už je to Šalach Ananasnyj, Fórum z Jalty, ktoré minulý rok kvitli o 10 dní neskôr. Pýtal som sa nato aj iných záhradkárov je to všade podobné.

Tady u mě jsou Šalach i Forum zavřené. Budou rozkvétat výrazně později než jiné odrůdy, možná ještě déle než Bergeron, Leala a Kioto. Tedy hlavně ten Šalach. Je to tím, že tady u mě je vegetace v normálu, kdežto na Moravě a na Slovensku bude uspíšená. V takové zrychlené vegetaci kvete skoro všechno najednou. 

od zajtra hlásia zrážky celý budúci týždeň to je ideal na moniliu.

Ideál by tady u mě bylo, kdyby pořádně zapršelo. V březnu jen jeden den trochu víc mrholilo, a to bylo od začátku roku snad všechno. 

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (570) - 49.37 (?), 30.3.2025 11:08

Nieje sa na čo tešiť predpoveď počasia návrat mrazov. V Turecku v určitej lokalite, kde im to nezmrzlo majú už pekné marhulky v Bulharsku všetko zmrzlo ale tomuto záhradkárovi to vydržala jedna broskyňa.

Marhule
Marhule

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10464) - 70.240 (?), 30.3.2025 17:41

Předseda Ludvík jasně řekl, že situace z minulého roku se nebude opakovat a to je "směroplatný". smileyNaopak ředitel ČHMÚ řekl, že nenadálé vpády studeného vzduchu se očekávají, takže si vyberte. Každopádně předpověď na srážkově podprůměrný březen se potvrdila stoprocentně, alespoň zde.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6633) - 9.142 (?), 30.3.2025 18:18

Babička říkávala v dubnu je za každým křem jináč. Tady ještě furt teče voda s polí.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10464) - 70.240 (?), 30.3.2025 18:53

"Chaloupko ke mně čelem a k Ivanovi zády", respektive sem s tou vodou, pane PP, sem s ní. Kdysi jste to rčení, že je za každým keřem jinak teplo, pasoval k březnu, takže jak to, že teď zase k dubnu?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6633) - 9.142 (?), 30.3.2025 19:01

Platilo to k dubnu, aprílovému měsíci. Vodu máte v Labi.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4599) - 2.164 (?), 30.3.2025 23:15
Předpověď není moc příznivá. Za týden o víkendu má v noci mrznout. Meruňky u nás v HK jsou na vrcholu kvetení. Zkusím stříkat mědí proti mrazu. Ideálně tak ve čtvrtek, pátek. Ale to už budou ve fází dokvétání, přidám něco proti monilinii, třeba Signum, Belanty.

host - 123.215 (?), 31.3.2025 16:45

a co navíc ještě dát BORAX?

Lucas

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10464) - 70.240 (?), 31.3.2025 16:56

Máš pravdu, Kuky, bude třeba tak učiniti. Dnes tady spadlo pár kapek. Na radu pana PP si budu muset pořídit několikakilometrovou hadici a natáhnout jí přes všechny silnice až do Labe (i ty vtipálku jeden). smileyJinak nejbohatším kvetením se každoročně vyznačuje Orangered (viz.fotka). Kvete prakticky už všechno, i ten Šalach. Mezi posledními rozkvétá i ta jedna zastíněná Leskora. Co ještě nekvete, je falešná Vesna. Poupata má zavřená. Mám i druhý stromek Vesny a ten už kvete.

Orangered
Orangered

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6633) - 9.142 (?), 31.3.2025 18:11

Dobrou radu dá ti každý přítel, málokterý ale peněz pytel. Zde lilo včera večer celovečerně, dnes několikrát za sebou a to fest. Broskvoně jsou ukázněně schované, réva začala slzet. Vím, jsem v meruňkách, omluva.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz