Olej Stihl

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?)
30.8.2008 21:08

Používání oleje firmy od které máte vybavení, je jasnou firemní strategií prodeje a nečekejte nic dalšího (koho chleba jíš, toho píseň zpívej),jakou další strategi firmy pro prodej zvolí je jen na nich, já bych také nerad prodával zboží, které nemám skladem, nebo jej bezplatně propagoval.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 30.8.2008 21:08

Používání oleje firmy od které máte vybavení, je jasnou firemní strategií prodeje a nečekejte nic dalšího (koho chleba jíš, toho píseň zpívej),jakou další strategi firmy pro prodej zvolí je jen na nich, já bych také nerad prodával zboží, které nemám skladem, nebo jej bezplatně propagoval.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 30.8.2008 21:25

Díky J.S. za vysvětlení, nyní už chápu gradaci jeho dokola se opakujících rádoby otázek a překrucování řečeného. Proto se asi skrývá v anonymitě!

Nyní k tématu, STIHL olej má základ Castrol TT, firma si dodá komponenty dle vlastního výzkumu a celou šarži odveze k adjustaci. Dle bezpečnostního listu je obchodní název : Motorový olej pro 2-taktní motory STIHL 1:50.  Pokud mi čas dovolí, pokusím se najít srovnávací tabulku CastrolTT x HQ 2T x STIHL 1:50, nechal jsem si od známého udělat nezávisle podobný test a výsledek byl stejný. Mám poznatek o několika olejích se specifikací API TC i TCI, které by měli mít stejné, nebo podobné vlastnosti a přitom tomu tak není. Denicol - červený velice podobný, nízký bod hoření, nižší viskozita, velký obsah síry. Fuchs - zeleno modrý podobný barvou HQ, API TCI - velká spokojenost v závodních motocyklech, pila nadměrně kouřila, nepříjemný štiplavý zápach spalin, zakarbonované dno pístu. Doposud jen olej STIHL a ekvivalenty postavené na základu Castrol dokázali eliminovat lihovou náhražku v benzínech, samozřejmně ne u pump kde se tímto humusem nejen zvyšuje zisk, ale hlavně nahrazuje čištění nádrží! 5% přídavek rostlinného etylenglykolu do benzínů, není zase tak agresivní, ale 15% přídavek do nádrže, "aby voda nezamrzla", jak to dělají mnozí nájemci, či majitelé pump je pro stroje hrob! Výhoda 4 km vzdáleného a ob den navštěvovaného zásobníku Čepro se mi vyplatila. S každou novou dodávkou benzínu na mne čeká certifikát na čerpačce (již několik let) a zákazníkům tak mohu ručit za palivo v nádrži jejich stroje, který si opravený, nebo seřízený ode mne odvážejí! Vždy s plnou nádrží!

Radek

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.185 (?), 30.8.2008 21:37

Radek, viete po nemecky alebo niekto v rodine? navstivte stranku vyrobcu a pozrite sa na oznacenie olejov... na stranke stihl.de nie je o oleji 1:50 ani slovko... ten olej je olej Stihl HP, ktory sa v CR predava pod oznacenim 1:50, len v CR, v SR je to uz olej Stihl HP 1:50 a inde vo svete, ked sa predava (nasiel som aj krajiny, kde sa predava len HP Super a Ultra) sa vzdy certveny olej predava pod oznacenim Stihl HP, je to mineralny a najmenej kvalitny olej od Stihl... to ze pre vas je meritko len cesky trh chapem, asi neviete cudzie jazyky, ale ze J.S. ktory s oblubou chodi na nemecke stranky a dal vam za pravdu, tak to ma prekvapilo a hlavne, ked vam mozem urobit screeny stranok z celeho sveta a vsade je ten olej, o ktorom tvrdite ze neexistuje oznacovany ako HP a je to stale ten isty olej ako 1:50, ktory poznate v CR...

host - 116.34 (?), 30.8.2008 22:20

Táto diskusia sa nijako veľmi rozrástla, ale poviem Vám že čo som chcel dosiahnuť. Moja otázka bola že aké má špecifikávie olej Stihl. Nie som žiadny profesionál a nemám ani motorovú pílu, ale mám dvojtaktný motor zo záhradnej techniky a spálim v ňom cca 100 litrov benzínu za rok. Motor má objem 32cm3 a výkon 1kW pri 7000 otáčkach. Motor používam na iné učely ako na záhradné a výrobca motora odporúča používať olej husqvarna alebo Stihl. Ale neviem prečo musím používať jeden z týchto dvoch olejov keď môžem kúpiť iný olej tej istej špecifikácie. Ako príklad som dal kvôli cene olej Sheron. Veď má také isté špecifikácie ako Stihl(to som sa dozvedel až od Vás).  Ja som chcel len špecifikácie oleja Stihl. Nič viac, nič menej.

host - 176.185 (?), 30.8.2008 22:35

na kazdej stranke, kde som bol bola uvedena specifikacia JASO-FB, ale tie ostatne pismenka (API TC) som nasiel len na stranke www.stihlusa.com a to len pri oleji SUPER, ale tam zase bola uvedena specikacia JASO-FD... ja sa v tom nevyznam, ale JASO-FB asi nevypoveda o kvalite a o kvalite vypoveda zrejme to API TC a to nikde nie je (nenasiel som) len na uz spominanej stranke...

pre 100% istotu by som napisal dovozcovi stihl mail ako to je so specifikaciou a budete si isty, tych 7000 ot. nie je vela, teda by to olej mal vydrzat... v pripade mozemurobit aj screeny, ked to neviete najst na tych strankach...

host - 124.22 (?), 30.8.2008 23:38

JASO = Japanese Automobile Standards Organization. Japonská norma pro automobilový průmysl.

API = American Petroleum Institute. Americká norma pro ropné výrobky.

Moje rada, velmi stručně - pokud se shoduje označení normy na obalu oleje s normovaným označením oleje doporučeného výrobcem, bez obav tam ten olej nalijte.

Tato diskuse je už teď poměrně zábavná. Jen tak dál - chybí tu už jen optiminerální aditiva a ultimativní test s kávou.

host - 116.34 (?), 30.8.2008 23:46

No to som chcel počuť. Keď sa zhodujú špecifikácie olejov tak to je jedno či tam dám Stihl alebo Sheron.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 30.8.2008 22:29

Takže ještě jednou a opravdu už naposledy! Viete čítať po chrapůnsky? Druhá veta pod označením, to je pod modrým pruhom! Čo je tam napísané pán "pomazaný"?

http://www.stihl.cz/navi/ostatni/files/olej_stihl.pdf

RADEK

host - 112.250 (?), 30.8.2008 22:31
ja si myslím že tazatel chce slyšet že tyto oleje jsou stejné :-D tak tedy ještě jednou NEJSOU STEJNÉ. BTW v českém záručním listu na jeho zadní straně je v podmínkách záruky použití oleje STIHL zmíněno. A nemyslím si, že 300sk je za rok vysoký rozdíl. A ještě mimo téma, byl sem svědkem jak jeden pán řešil čím nahradit předepsaný longlife olej do motoru SUPERBA (auto kupoval nové a mělo najeto asi třicet tisíc za rok a pul), protože se mu zdál výrobcem předepsaný olej příliš drahý - lidi sou všude stejný (ale stejně, koupí si auto za asi 800k a hledá kde ušetřit asi litr za rok). H.

host - 176.185 (?), 30.8.2008 22:55

so Skodou a olejmi je to asi tak, ze doporuceny olej vyrobcom je Shell (aspon vo Fabii), poznam predajcu Skoda (v okoli funguje najdlhsie) a ten dava do aut vylucne Castrol... zaujimavy nazor sa da precitat tu:

http://www.saabinfo.net/files/pdf/oleje_mytus/AutoEXPERT_Mytus_04.pdf

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024