Tak že páni.V návode je jasne napísané čo tam má ísť.Je tu istá voľba na základe podmienok prevádzky motora.Kosačky na trávu poväčšine nepoužívame počas mrazov, čiže použiť olej SAE 30.Pokiaľ je to centrála alebo snežná fréza a podobne čiže stroj ktorý sa používa aj počas mrazov, moje odporučenie je použiť olej viacrozsahový napr 15W30 a.p.
Do kosačiek neodporúčam liať viacrozsahové oleje jednoducho preto lebo viacrozsahový olej sa jednoducho rýchlejšie stráca a majiteľ pri pravidelnej údržbe ktorá je pravidelne každé 4 roky príde na to že ide na sucho a pochopí že prečo sa mu už 2roky nezdá chod motora.Týmto nechcem rozvýriť debatu o tom či sa stráca a prečo sa stráca, jednoducho podľa mojich skúseností je to tak.
A ešte dovetok:
1.Tieto veci platia len pre Briggsa
2.To že používam CASTROL Garden neznamená že je najlepší, len som si naň zvykol.Myslím si že každý dobrý výrobca tento olej robí dobre.
3.Neviete niekto čo znamená SAE 30/40,slovnaft ponúka olej do zahradnej techniky s týmto označením a ja sa neviem dopracovať ku tomu čo to presne znamená