Olej do sekačky

host - 111.132 (?) 
30.4.2009 10:02

Máte samozřejmě pravdu, jenže i kdybyste ji měl 100x, není to nic platné, J.S. tu stále bude prosazovat svoje představy. Jestli máte chvilku, pro pobavení si zadejte do vyhledávání slovo "metaltec".

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 220.253 (?), 30.4.2009 10:09

Já si nepamatuji, že doporučuji jen např. do B+S pouze jejich olej - tedy B+S, který mají v návodu, ale např. jsem uvedl Mogul alfa, který má stejné parametry. To jsou pořád oleje do vzduchových 4T. Když je možné koupit originál B+S olej za cca 100,-Kč, tak je na zvážení, zda se vyplatí shánět olej, který stojí např. o 20,-Kč méně na balení, které je většinou třeba u běžných uživatelů 1 ks - 0,6ltr na celou sezónu. Ale pořád je to o oleji do vzduchových 4T, vhodnost tohoto oleje už byla vysvětlena i s použitím odkazů. Vzduchové 4T mají specifické podmínky provozu a složení oleje vyšší kvality je pro takový motor nevyužitelné, neboť jsou přednosti tohoto oleje degradovány např. vysokými provozními teplotami, kdy již dochází ke změně vlastností u olejů, které k takovému použití nejsou určeny. Ale to je jeden z příkladů,  to je opět o řešení a vysvětlování na jiné úrovni, která většinou běžného uživatele nezajímá a získané odborné informace nepadnou na úrodnou půdu.

host - 45.244 (?), 30.4.2009 15:36
Je to stále dokola, jak dlouho Vám ta sekačka běží v kuse?Již jsem si Vás dovolil upozornit na stroje které běží nepřetržitě i10-16h na maximální výkon a v letnich měsících za úmorného vedra a nic extra v moterech nemají a to mám z mnohaleté prakse s těmito stroji mezi kterými jsou i Vámi proklamované vzducháče a to nejen stare typové řady ale i nové, tady prostě s Váma nelze ve všem souhlasit ale to Vy nedokážete přijmout tak, jako ostatni přijímají Vaše opodstatnělé rady, nikdo Vás zde tak nenapadá jako Vy jste v mnohých článcích technicky degradoval každého s odlišným názorem a né úplně detajlně znalého na čemž si Vy libujete.Berte to už konečně jako partnerskou debatu a né řeč vrchnosti ke služebníkům K.P

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 30.4.2009 16:07

Mám pocit, že diskuze se vede zbytečně v osobní rovině. Čtyřtaktních sekaček jsem v životě odvařil už několik, v tuto dobu používám tři  (Tec,  
B-S, Hon.), plus 4T křoviňák. Olej jsem dával nejběžnější, který mi na zahradní techniku doporučili,  poslední roky Mogul alfa. Porouchalo se kdeco, ale motor nikdy.  Pravda,  nikdy jsem nesekal 8 hodin v kuse v 40 stupňovém horku.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 30.4.2009 16:11

Jestli máte trochu představu o motorech, ale také lidech, kteří je obsluhují, tak nelze slevit ani ň. Stačí málo a je to pochopeno jinak a výsledkem je podstatně horší stav(řešit to, že se někomu něco pokazí špatnou radou, o to nestojím, já si za tím, co zde uvádím stojím a nejsem příležitostný anonym), než vysvětlovat a obhajovat návod výrobce. Mě stačí si zpětně promítnout, co jsem kolikrát slyšel a viděl. Ne, v žádném případě zde nejde dělat kompromisy, kdo je chce dělat je to čistě jeho problém a s tím nechci nic mít společného.

host - 11.107 (?), 30.4.2009 17:38

Teď to nemyslím na J.S. ale obecně. Mrkněte do receptáře. Je tam reklama na tři oleje od parama mogul alfa 4T, mogul alfa a amogul TSF. Jsou to přesně ty tři oleje, co obsáhnou celou vaši "zahradu". Vyobrazení na obalech je velice výstižné ve vztahu kam který patří, specifikace jasná. Všechny tři nesou název motorový olej. Kdyby to někoho náhodou zajímalo více, opíšu tech data.
Mogul alfa 4T
SAE 10W-30, ACEA A3/B3
API SL/CF
Jasný olej pro motory s celoročním provozem. Zahradní traktory ap.
Mogul alfa
SAE 30, ACEA A3/B3
API SJ/CF
To je ten, co patří do rotačních sekaček na trávu a asi není určen pro celoroční provoz.
Mogul TSF
SAE 40,API TC, JASO FC
Olej pro dvoutakty vhodný pro směšování oběma způsoby. Myslím tím do benzínu jako směs nebo dávkování pomocí čerpadla.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 30.4.2009 21:56

Jak byste si to představoval - třeba takto:  víte buďte tak hodný a nelejte tam olej, co tam nepatří, ale když ho tam nalejete, tak to ani moc nevadí, ale není to úplně nejlepší, přesto kdyby se Vám můj názor nelíbil, tak tam olej lejte a když se to pokazí, nebo se bude ztrácet olej, tak mi nepište, já si raději už teď mažu email a od teď se nebudu přihlašovat ať nemusím za to, co jsem Vám poradil nést zodpovědnost. Nebo takto - kupte si do auta o 1ltr oleje víc a máte to na všechno, návody jsou k ničemu, stejně je to jen o penězích a všechny oleje jsou stejné. Možná je zajímavá i tato verze - před 30 lety byl jen M6A a ten byl nejlepší, dejte ho tam, mám s ním z té doby výborné zkušenosti. Tak si vyberte :))). Jinak přihlášení je o tom, že jen Vy a nikdo jiný píše pod nějakou Vámi určenou zkratkou, je na to heslo. Tím se může měnit IP, ale jste to pořád Vy, pouze, že byste heslo někomu řekl. Víc k tomuto tématu nemám a kdo chtěl a dočetl až sem, tomu to musí stačit. 

host - 63.191 (?), 18.7.2009 13:40

Dobrý den. Mám přístup k oleji 15W/40 a mohl bych ho měnit v sekačce třeba 10x za léto, proto se ptám je lepší měnit často olej mineral nebo je lepší jednou za léto koupit předepsaný olej 10W/40, ten budu muset kupovat.  Předem díky

host - 63.191 (?), 18.7.2009 13:41

Doplňuji, mám motr Honda GCV 160 a je na sekačce na trávů

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 126.126 (?), 18.7.2009 14:36
Olej 15w-40 tam muzete dat, ale pokud je urcen pouze pro dieselove motory, tak bych asi vahal. R.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz