Tak teď nevím, co a jak chcete přepočítávat. V pressu je dejme tomu 5 mg kofeinu na 1 ml. To uvažujete jako 0,5% koncentrace? I tak to je jen 4x nižší, než bylo použito ve studii. Když ale vezmete lógr bez tekutiny, jaká tam je koncentrace? Řekl bych, že významně vyšší. Nemluvě o tom, že ten postřik ve studii aplikujete na každé místo jen nepatrné množství, kdežto vysypaný lógr máte veškerý kofein na jednom malém místě, tzn. nesrovnatelně vyšší koncentrace. Přesto slimákům nikterak nevadí, proto pochybuji nad jeho účinností. Aspoň tak to chápu při použití mého chabého selského rozumu. :)
Přesto mi cena cca 100 Kč na vytvoření jednorázového 10 l postřiku přijde značně nevýhodná oproti použití granulek. Působí to kontaktně, tj. je potřeba postříkat přímo slimáky? Na zahradě nemožné. A nebo to působí požerově? Pak si tím musíte postříkat zeleninu a nechat ji slimáky ožrat, protože okolní trávu žrát nebudou. Nic moc představa. A v neposlední řadě - aplikace byla testována na malé slimáčky v substrátu orchidejí. Bude fungovat i na běžné velké?... Vychází mi výhodněji a spolehlivěji granule. A kdo je odpůrce chemie, může si ty granule nasypat na podložku, aby byly izolované od země. Klidně i do domečku se stříškou, aby se nerozmočily či aby neargumentoval nebezpečím pro zvířata. Slimák se dostane do nepatrné štěrbiny... Ochrání se tak spolehlivě a dlouhodobě při použitém nepatrném množství.
Nicméně jestli do toho půjdete, výsledek toho pokusu mě zajímat určitě bude.