Takže podle Herbáře (Janča, Zentrich): Roztavíme 1/2kg sádla, přidáme 2 hrsti čerstvého květu měsíčku s kalichem. Necháme ztuhnout, dáme do ledničky, za 2-3 dni zas roztavíme, přidáme hrst čerstvých květů, opět dáme do ledničky, za další 2-3 dni znovu roztavíme a a opět přidáme hrst čerstvých květů.V jiné nádobce roztavíme asi 25g včelího vosku. Bylinnou taveninu přelijeme přes sítko s 2 vrstvami gázy, smícháme s voskem a za stálého ohřevu ve vodní lázni vmícháme obsah 1 tuby "červené" indulony a 1 tuby "heřmánkové masti" nebo Dermazulenu. Mícháme, až se vše spojí, přidáme 5g levandulového oleje nebo silice. Dobře zavřené uchováváme v ledničce.
Dávám mast do skleniček od dětské přesnídávky.
Jak se tu píše výš, že se má dělat z másla a ne ze sádla, nemám s tím sice zkušenost, ale myslím, že by se mast kazila. Dovedla bych si představit vyrábět ji z přepuštěného másla ghí, které se používá v indické kuchyni, to se nekazí. Hanča