|
Růže z jericha, 4.8.2010 No, tak to je třeba si tedy opravdu dobře vybrat, protože,jak píše Elena, my zimolez máme obalený mšicemi každý rok a pořádně.B. |  | Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny, 20.7.2010 My taky děláme peč.čaj, ale kdo máte černý rybíz, normalně kouličky strčte do mikrotéňáku a do mrazničky a z toho v zimě vařte čaj.Nemá to chybu! A přesně, jak píše pan PP, s prachem v kupovaných sáčcích se to nedá srovnat! Já takhle mrazím i bezinky... celý příspěvek > |  |
|  | Zavařování v mikrovlnce, 20.7.2010 Pane Denisi, nálev je normálně studený, mikrovlnka vůbec nejiskří a 1cm postačí.My tak budeme letos zavařovat po pár sklenicích taky.B. |  | Insekticid Mospilan, 20.7.2010 Veroniko, vykašlete se na m2,normálně rozdělejte 1 sáček do 3-4 l a postříkejte kytky.Nic se jim nestane.B. |  | Insekticid Mospilan, 13.7.2010 Mospilan budete postřikovat nějakým postřikovačem, celé rostliny, nejlépe venku nebo ve vaně.Opakovat za 4-7 dní, a pak znovu, podle potřeby.Ochran.lhůta se udává zejména pro ovoce a zeleninu, znamená to, že ji nesmíte 3 nebo jiný počet dní po... celý příspěvek > |  | Slimáci, 6.7.2010 Já jsem taky vyrazila večer asi v v půl jedenácté po pršce na "obchůzku" a je to fakt šílený.Slimáků místy úplné chuchvalce na jednom fleku.Sbírám takhle už taky pár let, ale zdá se, že vůbec neubývají, spíš naopak.Že je nechtějí ani naše... celý příspěvek > |  | Jak vypadají Vaše brambory?, 30.6.2010 My máme brambory taky zatím pěkné, teprve začínají nakvétat, protože jsme přes 700 m.nm.Co se týče té nati a brambor, učili jsme se, že pod vysokou natí mohou být klidně malé "šukálky" a pod nízkou, která moc nenarostla velké... celý příspěvek > |  | Surfinie, 18.6.2010 Je to pravda petunky, surfinky i milionky jsou normálně lepkavé.Dobře to zná každý, kdo odštípává odkvetlé květy.Mšice byste viděla a plíseň nebo padlí dělá na listech a stoncích bílý povlak.To byste určitě taky poznala.Dobré je na tyto rostliny... celý příspěvek > |  | Mřížky do truhlíků, 16.6.2010 Olgo, děkuji za odpověď.B. |  | Svatojánci, 16.6.2010 U nás zatím nic, protože leje a leje, teplota kolem 15 stupňů.Jen slimejšům ani ta zima nevadí.Zdravím B. |  |
|  | Hortenzie padlí nebo pliseň?, 13.6.2010 Olgo, podle Vašeho popisu "pavučinek" na rostlinách, bych to tipovala spíš na svilušky.Použijte Omite, Talstar nebo něco s podobnými účinky.Hodně štěstí B. |  | Milionbels, 31.5.2010 Prima nápad, příští rok taky vyzkouším.Když to nevyjde, vždy je čas na koupi jiných.Díky za radu.B. |  | Begonie, 25.5.2010 Souhlasím, Hanko s p.Jančou.Na vyhození hlíz je vžycky dost času.Hlavně schovejte truhlíky před prškou, begonie nesnáší přelití a dejte je pokud možno na chráněné místo, kde nefouká, aby se nemohly vylamovat.Nechte teď truhlíky vyschnout a po čase... celý příspěvek > |  | Už nevím čím hnojit, 21.5.2010 Konvalinko, je to určitě chladnem, jak už Vám napsali ti předemnou.Já mám takhle každý rok "zřízené" i některé druhy muškátů a fuchsií v truhlících.Je prostě zima a rostliny se tak brání.Až se oteplí(doufejme, že už to bude brzy),tak se vše... celý příspěvek > |  | Nekvetou nějak brzy?, 18.5.2010 Mílo, já se tomu taky musím smát, jaké u nás musí být teplotní rozdíly.U nás ještě nemám "otevřené" ani všechny tulipány a jinde už pomalu pokvetou hortenzie aj.Tak snad k nám to teplo taky časem dorazí, ne?Mějte se B. |  |
 |
|