Uzený kapr
|
|
|
|
host - 136.82 (?) 22.11.2009 21:19
Zdravím,
já půlky kapra naložím na 48 hodin do spešl láku (2l vody, 6 lžic soli, pár stroužků českého česneku - rozdrtit, bobkový list - 10ks, nové koření, pepř, na kostičky jeden celer a pastiňák). Vše povařit, vychladnout a kapry do toho na dva dny. Občas prokvrdlat. Udím celé půlky olší, a na závěr švestkou (s kůrou). Půl hoďky na 100 a pak 3,5 tak na 80. Kapři jsou fakt hifi - zatažení, šťavnatí a přitom ne blátiví. Všichni kdo ochutnali prý lepší rybu nikdy nejedli! Tak hodně štěstí při pokusech!
Martin
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 247.63 (?), 25.9.2009 6:44, zobrazeno: 162247x
Dobrý den. Prosím o radu jak co nejlépe vyudit rybu - nejlépe kapra. Zkoušel jsem to, ale výsledek nebyl nic moc. Potřeboval bych vědět jak rybu připravit před uzením, jakým dřevem topit, jak dlouho udit a další zdánlivé maličkosti. Mnohokrát děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samli - (11) - 201.190 (?), 28.10.2009 19:28
pridam recept ktery mam od pantaty ktery nic jineho neudi nez ryby: Ryby vhodne napr velky kapr tak 8-10kg, sumec, truman,cejn ale ten je sama kost.proste mastna ryba hlavne ne nikdy dravce!!! rybu nasoli jsou to kvanta soli, nic se tim nezkazi vetsinou se to neda presolit a hodne kminu hodne, druhy den se jde udit udi se na 90st vic ne protoze pak ryba je jak blato rozvarena, trva to CCA 4h mela by byt zlatava, tak dobrou chut a hlavne nezapomente tucna ryba!!!
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 65.50 (?), 29.10.2009 8:47
Nu, sumec, je, myslím, taky dravá ryba. Stejně tak úhoř. Taky uzený losos je lahůdka, chutní jsou vyuzení pstruzi. Je ale pravda, že tučné ryby se podomácku udí i chutnají lépe.
Připadne mi, že 4 hodiny na 90 st. mi přijde dost, obvykle udím do 70 st. Samozřejmě ne 8 - 10 kg rybu vcelku, nýbrž jednotlivé porce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.82 (?), 22.11.2009 21:19
Zdravím,
já půlky kapra naložím na 48 hodin do spešl láku (2l vody, 6 lžic soli, pár stroužků českého česneku - rozdrtit, bobkový list - 10ks, nové koření, pepř, na kostičky jeden celer a pastiňák). Vše povařit, vychladnout a kapry do toho na dva dny. Občas prokvrdlat. Udím celé půlky olší, a na závěr švestkou (s kůrou). Půl hoďky na 100 a pak 3,5 tak na 80. Kapři jsou fakt hifi - zatažení, šťavnatí a přitom ne blátiví. Všichni kdo ochutnali prý lepší rybu nikdy nejedli! Tak hodně štěstí při pokusech!
Martin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.82 (?), 23.11.2009 22:34
Ty půlky co jsou s páteří pověsím za páteř drátem a ty co jsou bez páteře dám po dvou do drátěného udělátka na stejky, klobásy (za pár kč kdekoli) a to pak pověsím. Dělám vždy tak 4 kapry, takže mám dvě udělátka a 4 půlky s páteří. Doporučuji!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|